Какво ни показа Apple на конференцията WWDC 2016

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 юни 2016 в 11:49 7672 0

Всяка година се провежда конференцията WWDC, на която представители на Apple ни разказват за новите и иновативни продукти и софтуер, които разработва компанията и които могат да направят живота ни по-удобен и по-лесен, разказа The Verge.

Но преди всичко, конференцията се фокусира върху разработчиците на софтуер за устройства, работещи с IOS, Mac OS, watchOS и tvOS.

WWDC 2016 02

27-мата годишна WWDC конференция се откри в понеделник от директора на Apple Тим Кук, който представи впечатляващи цифри за компанията: за Apple работят повече от 13 милиона разработчици. Най-младият е момиче само на 9 години. App Store е от около осем години, а днес броят на достъпните приложения е надвишава 2 000 000. Apple е платил на разработчиците си над 50 млрд долара. 

WWDC 2016 03

На сцената излиза Кевин Линч, който разказа за watchOS 3.0. В сравнение с предишната версия 2.0 на операционната система часовникът работи седем пъти по-бързо.

Приложенията се пускат практически мигновенно. Чрез натискане на продълговатия бутон на корпуса на часовника, потребителят получава бърз достъп до любимите ви приложения, които се превъртат на екрана. 

WWDC 2016 04

Системата за бърз отговор на съобщенията предлага различни варианти на подходящ отговор. Ако никой от тях не е този, който ви харесва, можете да продиктувате своята версия или просто да до напишете директно върху екрана. Може би това се дължи на невероятната система Scribble, която разпознава ръкописен текст с висока скорост. Засега се поддържа само на английски и китайски език.

WWDC 2016 05

WWDC 2016 06

Новият дизайн на циферблата Activity показва вашата активност през деня. Можете да избирате от три опции за външния му вид. Превключването става още по-лесно - просто плъзнете пръста си по екрана.

WWDC 2016 07

По време демонстрацията се вижда колко удобно е станало всичко. Например, приложението Timer само с едно докосване на стартира обратно броене за избрана от потребителя продължителност. Таксиа също могат да бъде извикано просто с натискане на един бутон в приложението Lyft. 

WWDC 2016 08

Друга интересна особеност е бутонът SOS. Задържайки продълговатия бутон на корпуса на часовника, може да се обадите на службите за спешна помощ или да изпратите информация за контакт и съобщение на избрани контакти. Системата може да работи както през мобилната комуникация на вашия смартфон, така и директно от часовника ако е свързан в този момент към Wi-Fi.

WWDC 2016 09

Activity дава възможност да предизвикате приятелите си. Споделете с тях своите постижения в спорта и ги оставете да се опитат да счупят вашия рекорд.

WWDC 2016 10

Новото приложение Breathe (Дишайте) ще ви помогне да се освободите от стреса. То е разработено в сътрудничество със здравни специалисти и експерти по йога. Просто изберете броя минути колко минути сте готови да отделите за дихателни упражнения и приложението ще ръководи вашето вдишване и издишване през визуален интерфейс и едва забележимо тактилно докосване на китката.

WWDC 2016 13

Сега за това какво получават разработчиците с достъп до третата версия на watchOS. Допълнителните приложения се подкрепят от системата за плащане Apple Pay. Те могат да получат пълен достъп до фоново събиране на информация за пулса на потребителя, неговото физическо натоварване и да получат данни от жироскопа и акселерометъра. Разработчиците ще могат да се възползват по-добре от спрайтовете и графиките на часовника Apple Watch за проследяване на кликванията, използвайк вградения часовник на часовника, Game Center и CloudKit. Developer-версията на фърмуера е на разположение веднага след представянето. И всички останали ще се ъпгрейдват през есента безплатно.

WWDC 2016 14

Сега е ред на tvOS на. На сцената излиза Еди Кю. Днес Apple TV предоставя на потребителите 1300 канали и 6000 приложения.

WWDC 2016 15

Дистанционното управление може да бъде заменен с дистанционно управление с помощта на приложение за iPhone. При това вграденият жироскоп в смартфона може да се използва, за да се играят игри. Гласовият асистент Siri също ще работи много по-добре. Тя ще разбира контекста на зададените й въпроси и бързо ще намира желаното от потребителя съдържание. При това, тя може дори да намира всяко видео в YouTube или предавания на конкретни канали.

WWDC 2016 16

Apple също така разработи системата Single Sign-On, която позволява да се регистрирате само веднъж, за да получавате достъп до всички популярни телевизионни канали и приложения. Преди това трябваше да се регистрирате за всеки поотделно. Може да превключите на нощен режим на екрана на телевизора, за да не дразни вашите очи в тъмното.

WWDC 2016 17

Безплатен ъпгрейд към следващата версия на tvOS ще бъде на разположение през есента. Разработчиците, разбира се, ще имат достъп до операционната система в деня на представяне.

WWDC 2016 18

И сега най-интересното - OS X, представена от Крейг Федериги. Стационарната операционна система отсега нататък ще се нарича MacOS.

WWDC 2016 19

Новата версия MacOS има подзаглавие Sierra. Първата нова функция ще бъде "авторазблокиране" за компютъра с помощта на Apple Watch. Вече не трябва да се въвежда дълга парола. Просто отваряте лаптопа и ако часовника е на ръката ви - можете веднага да започнете работа.

WWDC 2016 20

Функцията Universal Clipboard ви позволява да използвате "копи/пейст" паралелно на всички ваши Apple устройства. Копирате на iPhone, а след това го поставяте в текстовия редактор на вашия MacBook.

WWDC 2016 21

Вашите документи от iCloud може да се отварят навсякъде, независимо дали това е вашият телефон, настолен компютър или дори на някой друг компютър, когато сте на гости. По-стари файлове могат да бъдат изпратени към облака, за да освободите място на твърдия ви диск. Също така новата MacOS автоматично ще изтрива излишните файлове в кеша и други остатъци.

WWDC 2016 22

Apple Pay сега ще работи в Safari. За да се разплатите, е достатъчно просто да се използва Touch ID идентификацияе на вашия смартфон.

Освен добавянето на функцията "картина в картината", новата MacOS, най-накрая прие гласовия асистент Siri. Siri е в състояние да ви покаже файловете, с които сте работили на миналата седмица, да ви включва музика, да търси снимки, да изпраща съобщения и много, много повече. Актуализацията на MacOS Sierra ще бъде на разположение тази есен безплатно.

WWDC 2016 24

Дойде ред и на IOS 10. Разработчиците са решили да направят числото 10 знаково за тази версия, затова в операционната система има десет ключови иновации. Първата промяна е UX.

WWDC 2016 25

Първо в рамките на процеса на трансформация е блокирането на екрана. Сега известията ще бъде много по-информативни. На екрана ще излизат не само при натискане на бутона Home и Power, но и само когато повдигнете екрана към лицето си. Така бутоните ще живеят по-дълго, а също и ненужните движения да станат много по-малко. Приложенията сега се отварят директно при заключен екран с функцията 3D Touch. 

WWDC 2016 26

WWDC 2016 27

Асистентът Siri е достъпен за разработчиците на приложенията. Сега той ще може да взаимодейства със странични приложения, а не само тези, които пуска Apple.

WWDC 2016 28

Siri ще получи достъп до клавиатурата. Тя ще изучи как пишете и ще адаптира с вашия стил на комуникация. Ако ви попитат в съобщение къде се намирате, Siri автоматично ще ви подкани да изпратите на човек координатите си. С други думи, сега гласовият асистент наистина ще работи в тясно сътрудничество с потребителя, а нява само да отговаря с "резултати от търсенето в Google" на всеки от вашите въпроси.

WWDC 2016 29

Приложението Photo вече може да разпознава не само човешки лица в снимки, но също така и най-различни обекти. Подобрена е и системата за сортиране на снимките.

WWDC 2016 30

Приложението Maps е с изцяло нов дизайн. Интерфейсът ще бъде много по-удобен и на картите ще се показва информация за движението по пътищата. Картите ще се адаптират за CarPlay и ще бъдат отворени за разработчиците.

WWDC 2016 31

WWDC 2016 32

Apple Music се използва от 15 милиона души. Приложението е по-удобно и също ще получи нов дизайн, ще можем да виждаме текста на любимите си песни и много, много повече.

.

WWDC 2016 33

WWDC 2016 34

Приложението News уведомява потребителите за "горещите новини".

WWDC 2016 35

WWDC 2016 36

С приложението за "умен дом" HomeKit можете да управлявате от телефона си щори, осветление, уреди, климатици, врати и други устройства. Можете дори да видите директно от телефона си изображение от камерите, ако имате инсталирани такива във вашия апартамент.

WWDC 2016 37

WWDC 2016 38

WWDC 2016 39

Приложението Phone ще конвертира гласови съобщения в текст. Също така сега ще можете да използвате VoIP само с едно докосване.

WWDC 2016 40

WWDC 2016 41

В съобщенията може да поставяте линкове, които ще бъдат анализирани (парсвани) в реално време в снимки и видео.

WWDC 2016 42

WWDC 2016 43

Текстовите облачета станаха анимирани, поред това дали искате да крещите на събеседника си и да му кажете нещо нежно. Ако не искате някой друг да види съобщението ви, то може буквално да се скрие, превръщайки сео в размазани символи, които се показват само след като получателя задържи пръста си върху тях, като се отдалечи от "любопитни очи". Същото може да се направи и със снимки. И дори може да поставите анимирани фонове под съобщенията.

WWDC 2016 44

Сега можете да пишете съобщения на ръка или да рисувате картини като на Apple Watch.

WWDC 2016 45

WWDC 2016 46

За съобщенията ще може да избирате стикери.

WWDC 2016 47

Сигурността е затегната здравоо. Вече не се събират данни за потребителите. Пълно криптиране на всички неща.

WWDC 2016 48

Това е цялата IOS 10. Ще очакваме есента.

WWDC 2016 49

Програмиране със Swift сега ще бъде още по-лесно. Начинаещите програмисти ще имат достъп до безплатното приложение Swift Playgrounds, което съдържа всичко необходимо за да се научите да програмирате. Програмирането е много важно умение, заяви Тим Кук. Безспорно.

WWDC 2016 50

WWDC 2016 51

С това презентацията завърши.

WWDC 2016 52

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !