Ко-боти правят ко-ктейли (видео)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 21 април 2019 в 11:16 4307 0

Кредит: Universal Robots
Кредит: Universal Robots

Коботи (колаборативни роботи) забъркваха коктейли на тазгодишното международно изложение за индустриални машини и технологии MACHTECH & INNOTECH EXPO 2019.

Без съмнение, тазгодишният фаворит на посетителите стана UR5е – колаборативният робот от семейството на e-Series на Universal Robots, познат още като кобот, който влезе в ролята на барман и изненада аудиторията със свежи и вкусни коктейли забъркани от самия него.

Днес коботите не са сценарий от бъдещето, те са тук, което прави настоящето ни вълнуващо. Защото те освен да спомагат в монотонната и еднообразна работа на големи и малки компании, могат да направят ежедневните ни задачи по-бързи и ефективни.

Колаборативният робот UR5e или на галено наричан кобот е горд представител на e-Series (символът „е“ от идва от думата „еволюция“), които вече от години намират приложение в работата на множество фирми и компании в България.

Коботите от e-Series комбинират в себе си продуктивност, надеждност и приспособимост. Е-Series извеждат автоматизацията чрез роботика отвъд това, което можем да правим днес – въвеждат ни в бъдещето.

Всеки ден хиляди работници пристигат на работа в производствени компании и заводи, за да заемат своето място на производствената линия, където те, подобно на добре смазани машини, изпълняват своите задачи. Едни и същи движения – отново и отново и отново.

Но защо да се примиряваме с това хората да работят така, сякаш са машини, без да се замисляме, че това не е здравословно – нито за тялото, нито за ума, когато можем да направим така, че да насърчим тяхното творчество и потенциал.

С разнообразието си от възможности и приложения във всяка една индустрия, коботите на Universal Robots носят ефективност и точност във всеки един аспект от работата на компании, които имат за цел непрекъснатото развитие и растеж и това вървящо ръка за ръка с разумната цена.

Universal Robots е основана през 2005 г. от главния технологичен директор на компанията, Есбен Остергаард – победителят от Engelberger Award 2018. Мечтата му е да направи технологията на робота достъпна за всички, чрез разработване на малки, лесни за употреба и на разумни цени, гъвкави индустриални роботи, които са безопасни за работа.

От първия колаборативен робот (кобот), създаден през 2008 г., компанията е претърпяла значителен растеж благодарение на лесния за употреба кобот, който днес се продава в цял свят. Компанията, която е част от Teradyne Inc., е със седалище в Оденсе, Дания, и има дъщерни дружества и регионални офиси в САЩ, Германия, Франция, Испания, Италия, Чехия, Турция, Китай, Индия, Сингапур, Япония, Южна Корея, Тайван и Мексико. През 2018 г. Universal Robots отчита приходи от 237 млн. долара.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !