Кой ще оцелее до края и кой ще умре в "Игра на тронове", според науката

НаукаOFFNews Последна промяна на 14 април 2019 в 11:00 3958 0

Финалът на Играта на тронове наближава. Осем години след създаването си и повече, ако включим книгите, феновете най-накрая ще  имат шанса да разберат кой ще поеме Железния трон.

Все пак, за нетърпеливите, които не желаят да изчакат окончателния епизод, участниците от семинара по компютърни науки в Техническия университет в Мюнхен (TUM) представиха приложение с изкуствен интелект, предназначено да предскаже кой персонаж ще стигне върха. Алгоритъмът използвайки мрежата  данни от Играта на тронове, успя да изчисли шансовете за оцеляване на всеки от героите. 

За скептичните ще споменем, че през 2016 г. студентите от същия курс правилно предрекоха възкресението на Джон Сноу преди началото на Сезон 6, така че може да им се има известно доверие.

Както дори и случайните зрители знаят, смъртността във вселената на Играта на тронове е известна с високите си нива. Всъщност, повече от половината от главните герои на шоуто са загинали досега - а при събитията, достигнали връхната си точка в Сезон 8, феновете могат да очакват кървава баня.

Кой ще живее и кой ще умре според предсказанията на приложението?

Внимание: Възможни са спойлери.

Първо, някои от героите, които най-вероятно ще изчезнат преди финалната игра на Играта на тронове, са Брон, чийто процент на оцеляване е нищожен 6%, Санса (27%) и брат й Бран, или Триокият гарван (42%). 

Междувременно, тези с най-големи шансове за оцеляване (според приложението) са Денерис (99%), Тирион (97%) и Джейми Ланистър (96%). Джон Сноу, след като вече е умрял веднъж, също има доста добри шансове за оцеляване от 88 процента.

Според алгоритъма жените имат по-висока преживяемост от мъжете (89% спрямо 78%) и благородниците е по-малко вероятно да умрат от селяните (82% оцеляване спрямо 75%). Други фактори, които могат да увеличат шансовете на героите да не загинат, са бракът (намалява "прогнозираната вероятност за смърт средно" с 56%) и да са главен герой (намалява "прогнозната вероятност за смърт средно" с 16%). 

Резултатите също така показват, че е по-добре да бъдеш Ланистър (намалява "прогнозната вероятност за смърт средно" с 45%), отколкото Таргариен (намалява "прогнозната вероятност за смърт средно" с 42%) или Старк (намалява "прогнозната вероятност за смърт средно “ с 38%).  

Трябва да признаем, че някои от тези шансове за оцеляване изглеждат малко оптимистични, като се има предвид досега демонстрираното изобилие от смърт и разрушение.

Все пак можете да разберете какви са шансовете на любимите ви герои тук.

Източник: This Is Who Will Be Left Standing At The End Of "Game Of Thrones", According To Science

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !