LG представи гъвкав телевизор, който може да се навива на руло (видео)

Когато е сгънат, телевизорът се побира в малък шкаф

НаукаOFFNews Последна промяна на 10 януари 2019 в 13:40 16524 0

Кредит youtube.com

Телевизорът може да се сгъне, ако потребителят не го гледа.

LG представи на CES-2019 телевизор, оборудван с гъвкав екран, който може да се навива на руло.

Както съобщава The Verge, когато потребителят не гледа телевизия, екранът му просто изчезва, а самото устройство, когато е сгънато, напомня на малък шкаф.

Когато потребителят не гледа телевизия, той бавно се спуска в специален шкаф, но може да „се разгърне” само за 10 секунди след натискане на съответния бутон.

Устройството се нарича Signature OLED TV R. Диагоналът на гъвкавия OLED екран на телевизора е 65 инча.

Компанията също така предвижда още един вариант за работа на устройството, наречен Line Mode. В този режим дисплеят се свива до около 75%, а потребителят има възможност да слуша музика или да контролира елементи на своята смарт къща.

Телевизорът работи под операционната система webOS и поддържа два гласови асистента - Google Assistant и Amazon Alexa. Освен това за първи път компанията е добавила поддръжка за технологията Apple AirPlay 2, която позволява възпроизвеждане на музика и видео от устройства на Apple.

А цената?

Да не забравяме, че OLED телевизора на компанията започва от 8000 долара. Новият телевизор е значително по-впечатляващ, така че може да очакваме, че ще бъде значително по-скъп. Засега LG не назовава точна цена, но е ясно, че и тя ще е първокласна, когато се появи на дребно през пролетта - вероятно около март. Така че ще изминат няколко години, преди много хора да могат да си позволят 4K телевизор с възможност за сгъване. Засега само ще му се радваме.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !