Мъск показа видео на Тесла, профучаваща в тестовия тунел под Лос Анджелис

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 юни 2018 в 14:26 35303 0

Компанията на Илън Мъск The Boring Company сподели нов видеоклип, показващ в действие един от своите високоскоростни тунели, съобщи Mail Online.

В кратък клип, публикуван неотдавна в Twitter, автомобилът модел X SUV се движи през един от тунелите на компанията на "електрически релси".

Видеоклипът продължава 10 секунди, а Boring Company не предоставя много подробности с него, освен надписа "Зелена светлина за Малибу".

Чува се човек, който брои зад кадър, преди автомобилът да ускори, с приспособление, прикрепено към колелата, което позволява безопасно шофиране през тунелната система.

Не е ясно къде е заснет видеоклипа, но "Boring Company" заяви през май, че е "почти завършен" тестовия й тунел в Лос Анджелис, който се простира на две мили (3.2 км), така че е възможно да е заснет там.

Видеоклипът беше споделен малко след обявяването, че Boring Company, основана от главния изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск, е избрана да изгради футуристична подземна транспортна система, която може да поеме пътниците между Чикаго и международното летище О'Хеър. Твърди се, че пътуването ще бъде само няколко минути.

Всяко превозно средство ще вози между 8 и 16 души и може да пътува със скорост от 190 и 240 км/час.

Не е публикувана информация за това колко време ще продължи строителството или колко ще струва.

За първи път чухме за The Boring Company през декември 2016 г., когато Илън Мъск обяви появата на компанията в своя Twitter: "Трафикът ме влудява, отивам да построя тунелопробивна машина и започвам да копая".

През февруари 2017 г., когато Мъск започна да копае тестов тунел в щаба на SpaceX и даде някои подробности за проекта. По-специално, когато стана известно, че концепцията предвижда изграждането до 30 нива тунели, в които ще се движат автомобили и високоскоростни влакове, включително Hyperloop.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !