Microsoft показа холографска телепортация

Наука OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2016 в 14:00 10638 0

Алекс Кипман от Microsoft демонстрира детайлно възможностите на иновативните очила за добавена реалност на компанията - HoloLens, съобщава GeekWire.

Това се е случило е на сцената на конференцията TED Talks във Ванкувър. Освен че е демонстрирал предимствата на добавената реалност, Кимпан е осъществил и вид виртуална телепортация.

Кипман, който е технически сътрудник на групата за операционната система на компанията от Редмънт, е "довел" учения от НАСА Джеф Норис на сцената. Норис също е носел очилата HoloLens, но физически се е намирал в сграда от другата страна на улицата. Чрез "холографска телепортация" Кипман и Норис са могли да общуват така, все едно са в една и съща стая.

"Вярвам, че децата на нашите деца ще израснат в свят, лишен от 2D технология", е коментирал представителят на Microsoft.

Кимпан е успял да демонстрира и някои интересни функции, които той се надява HoloLens да предостави и на крайните потребители. Норис и Кипман са могли да разгледат виртуално повърхността на Марс директно върху сцената. Тази функция може да позволи на учените да задълбаят по-надълбоко в информацията чрез повече изображения от роувъра, изпратен на Червената планета.

Много от магията, показана в презентацията, обаче няма да бъде осигурена от крайния вариант на очилата HoloLens. Самото оборудване, което е било използвано за демонстрацията на TED Talks, е било различно. По думите на Кипман Microsoft е "картографирал" сцената преди презентирането - нещо, което при крайните потребители няма да е достъпно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !