Microsoft започва да обучава Linux-специалисти

Интересите в облака променят всичко: Microsoft и Linux Foundation стартират съвместна програма

Наука OFFNews Последна промяна на 11 декември 2015 в 14:08 3792 0

Microsoft заедно с некомерсиалната организация Linux Fondation е стартирала програма за сертифициране на Linux-специалисти, съобщава The Register.

За получаване на сертификат ще трябва да се премине през два изпита - един за работа с Microsoft Azure и друг за администриране на операционни системи, базирани на ядрото Linux. Успешното преминаване на двата изпита означава, че програмистът може да проектира, внедрява и обслужва сложни облачни Linux-среди и в пълна степен да използва предимствата и функциите на Microsoft Azure.

Курсът на обучение от Microsoft ще е петдневен, като накрая за сертификата се плащат 150 долара.

От Microsoft обясняват, че "около една на всеки четири виртуални машини с Azure работят на Linux". С други думи компанията е преценила, че достатъчно хора използват Linux за администриране в облака. Освен това в блога си софтуерният гигант пояснява, че прави важна стъпка в стремежа си да поддържа колкото се може повече външни технологии и отворената общност.

За втори ден компанията-майка на Windows прави стъпка към отворения код. Вчера тя официално разреши да се направи версия на нейната програма за списване на блогове Windows Live Writer, която обаче е с отворен код. Причината е, че Microsoft се отказа да поддържа софтуера още през 2012 година. Новата програма можете да изтеглите от тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !