NASA прави конкурс за дизайн на приложение за „умен“ часовник в космоса

Агенцията търси най-добрата идея в сайта Freelancer.com

Александър Александров Последна промяна на 14 август 2015 в 11:50 2143 0

Кредит Morguefile.com

Американската космическа агенция NASA е избрала оригинален начин, за да получи най-добрия възможен дизайн за своето бъдещо приложение за „умен“ часовник, което ще се използва на Международната космическа станция (МКС). Институцията обяви конкурс за дизайн в уебсайта за фриленсъри Freelancer.com.

Въпреки че за нея работят някои от най-големите умове на планетата, NASA изглежда е решила този път да заложи на състезателния принцип и на свободното разпространение на идеи в интернет.

Надпреварата е достъпна за всичките 16 милиона потребители на Freelancer.com (сред които има и много българи) и ще продължи четири седмици. Кандидатите трябва да представят бриф на своята дизайнерска идея, а победителят ще получи 1500 щ. долара. Несравнимо по-важен обаче е имиджът, който той ще спечели от проект за подобен реномиран клиент, както и от възможността да го добави в своето CV.

Дизайнът трябва да е подходящ за устройство, подобно на „умния“ часовник Samsung Gear 2. От космическата агенция искат то да представя възможности за навигация и взаимодействие, както и да може да се използва за различни ежедневни дейности на станцията. Трябва да има и аларма, която да информира астронавтите за различни проблеми, възникващи в орбиталния комплекс.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !