Най-разочароващите технологични провали за 2019 година

Ваня Милева Последна промяна на 29 декември 2019 в 10:50 5163 0

Кредит Engadget

Специализираното издание Engadget състави списък на най-неуспешните според редакцията устройства и технологии за изминалата година. Сред тях са и амбициозни проекти, които не оправдаха високите очаквания.

Samsung Galaxy Fold

На първо място редакторите избраха сгъваемия смартфон на Samsung. Хората, които решиха да тестват придобитите за 2000 долара Galaxy Fold лесно (и случайно) унищожиха техните дисплеи. Така най-амбициозният смартфон на Samsung досега - да не говорим за първия в света търговски жизнеспособен сгъваем телефон - се превърна в „истински PR провал“.

Компанията бързо се върна към чертожната дъска и в рамките на месеци преработи сглобката на сгъваемия екран с по-здрав дисплей и шарнир, Но колкото и да сте внимателни с него, рискът, че нещо може да се случи с този мек, гъвкав екран, никога не може да бъде напълно изключен. /

Във всеки случай Galaxy Fold остана един смел опит да се прекрои узползването на смартфона, а устройствата, които следват - като Microsoft Surface Duo и сгъваемите лаптопи на Lenovo - ще се възползват от уроците, които Samsung научи публично. 

Microsoft Surface Pro X

Според журналистите на Engadget лаптопът Microsoft Surface Pro X е замислен да замести настолните компютри с обещание, че този път няма да има объркващ, ограничен алтернативен интерфейс. Просто ще получите същия декстоп, с който сте свикнали и приложенията ще изглеждат познати, но екосистемата все още страда от ограничена съвместимост с приложения. По-лошото е, че отново се появява страховитият син екран на смъртт.  Ясно е, че Microsoft все още има много работа преди Windows, базиран на ARM, да бъде жизнеспособен, но тази година Surface Pro X потъпка всяка надежда за компютрите Snapdragon да станат успешни преди края на десетилетието.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro е в списъка на провалите поради проблеми със сертифицирането от Google, причинени от американските санкции. Изданието отбелязва, че това е отличен флагман, комуто не е било съдено да стане популярен.

"Прекрасен телефон с Android без Google? Това всъщност е много скъпа тухла", отбелязват в Engadget. 

Отделно, експертите посочват няколко разочароващи технологии на годината.

Поради липсата на напредък в списъка е включена операционната система за носими джаджи на Google WearOS, услугата за стрийминг за геймъри на Google Stadia бе критикувана за голям брой грешки и грешки.

Комуникационният стандарт от пето поколение или станалото известно 5G е критикувано за твърде бавното разпространение. На пазара вече има смартфони с поддръжка на 5G, но техните предимства все още не са достъпни за обикновения потребител.

Журналистите на Engadget също така включват в списъка на провалите и IT-компании като Facebook, Google и Amazon, които „обещават да подобрят живота ни“, но продължават да изпадат в скандали, засягащи опазването на личните данни на потребителите и лошото отношение към собствените им служители. 

Да се ​​надяваме компаниите да се поучат от грешките си, направени тази година, и в следващата 2020 година те да са по-малко.

ИзточникThe worst tech of 2019, Engadget

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !