Най-важното от технологичното изложение CES 2016 в Лас Вегас

Наука OFFNews Последна промяна на 15 януари 2016 в 18:44 13001 0

От 6 до 9 януари тази година в Лас Вегас се проведе ежегодното изложение за потребителска електроника CES (Consumer Electronics Show). На него малки и големи фирми в областта на технологии представят своите най-нови разработки и така задават посоката, в която ще се движат технологиите през новата година. Именно затова за CES, за разлика от конференциите на софтуерните компании, може да се каже, че е най-важното събитие в света на технологиите. Ето и основните неща, които бяха показани на тазгодишното изложение.

LG представи обновена гама 4K OLED HDR телевизори и умни уреди за дома

Фирмата LG представи новите си модели 4K OLED телевизори с възможност за HDR (широк динамичен обхват). 

Водещи модели в гамата са 77/65-инчовият LG SIGNATURE OLED телевизор G6 и 65/55-инчовият E6. Цялата гама OLED телевизори за 2016 г. се състои от осем модела, сред които първокласният 77-инчов G6, който получи наградата 2016 CES Best of Innovations Award. Дебелината на телевизорите е само 2,57 мм.

Всичките OLED модели на LG за 2016 са обозначени с етикет Ultra HD Premium от UHD Alliance, защото изпълняват високите стандарти на индустрията за множество критерии, между които резолюция, широк динамичен обхват, осветеност, нива на черното, широка цветова гама и качество на звука.

LG се завърна на щатския пазар за прахосмукачки със своя HomBot Turbo+ - машина, подобна на Roomba, която ползва 360-градусови камери, за да създаде карта на вашата къща. Можете да видите картата и да посочите областите, които искате HomBot да почисти чрез приложението LG SmartThinq, а роботът се учи докато чисти да не се удря в мебелите или домашните любимци. Представен беше и умен хладилник. С почукване по него може да се види какво има в него, а датчик в долната част на устройството отваря вратите му, когато се приближим.

Тъй като и на това изложение, както и на миналогодишното, акцент се поставя върху умните вещи за дома, които да улеснят ежедневието ни, Samsung също представи хладилник:

Нови смартфони

Хората на изложението са оценили иновативния бизнес-смартфон Huawei Mate 8, който освен с хубав дизайн, впечатлява с 6-инчов IPS-екран. Под него има 8-ядрен процесор HiSilicon Kirin 950 и батерия със заряд 4000mAh, която се зарежда само за половин час. В устройството има и шестслойна система за охлаждане. Камерата е 16-мегапикселова, а освен това телефонът може да работи с две сим-карти едновременно.

Acer Liquid Jade Primo е първият смартфон с Windows 10, който не е произведен от Microsoft. Той е с метален корпус и 21.5-мегапикселова камера. Най-важното обаче е водното охлаждане му позволява да включи версия на Windows 10, която е подходяща за употреба на голям екран с мишка и клавиатура.

Останалите нови тенденции

Самоуправляеми автомобили и електромобили. FFZERO1 е най-неочакваната кола, представяна досега. Тя е едноместна и има 1000 конски сили. Воланът ѝ е като уголемен вариант на тези от Формула 1, а интериорът е като от фантастичен филм. Не само това - тази хиперкола се захранва с... ток.

Volkswagen пък представиха концептуален модел на Budd-e - новата разновидност на легендарния вече Microbus.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !