Най-високият водопад в света: поглед от дрон (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 03 май 2016 в 10:00 16135 0

Кредит Youtube

Дроновете ни дават възможност да се насладим на най-красивите гледки на планетата ни и то от най-безумни ъгли, недостъпни за човешките възможностти. Сега Jermaín Odremán предостави това вълнуващо видео, заснето с дрон, което да ни потопи в зашеметяващата перспектива на най-високият водопад в света - Анхел.

Водопадът Анхел във Венецуела е висок 979 метра, а височината с непрекъснато свободно падане на вода - 807 метра.



На испански водопадът Aнхел се нарича Salto Ángel или Керепакупай меру на местния пемонски ези, което означава „водопад на най-дълбокото място“. Наречен е в чест на летеца Джеймс Крофорд Ейнджъл, който прелетял над водопада през 1933 г. и го прави известен за света.

Водопадът се намира в тропическите гори на Венецуела на территорията на Националния парк Канайма. Водата се спуска от височината Ауянтепуи, най-голямата от венецуелските тепуи, което в превод означава "планината на дявола". Височината му е толкова голяма, че преди да достигне земята, водата се разпилява на много малки капчици и се превръща в мъгла. Мъглата оже да се усети от няколко километра. Падащата вода се влива в река Кереп.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !