Нестандартен бизнес казус донесе наградата на публиката за екипа, разрешил заданието на Identrics

Екипът, завоювал отличието по време на III-то издание на Datathon България 2018 спечели и адмирациите на Нишант Чандра

НаукаOFFNews Последна промяна на 12 февруари 2018 в 15:43 47613 0

Отборът на Identrics.

Отборът, който работи по казус на българската компания Identrics, част от A Data Pro спечели Наградата на публиката при оспорвана конкуренция на Datathon България 2018.

Глобалното състезание включваше решаване на реални бизнес казуси в сферата на изкуствения интелект, автоматичното разпознаване на изображения и компютърната обработка на естествен език.

Постиженията на екипа получиха най-висок резултат в гласуването, надминавайки резултатите на екипи, работили по задачи на няколко големи международни компании.

Предизвикателството, което българската компания Identrics, част от A Data Pro отправи към участниците, бе свързано с извличане на думи от новинарски текстове. Нишант Чандра, член на журито, част от ТОП 10 на изследователите на данни в Индия и признат от Американското правителство за изключителен изследовател, сподели: „Казусът на Identrics е наистина нестандартна задача, свързана с обработката на естествени езици (Natural Language Processing). Двата екипа, които работиха по него показаха голяма решителност, за да се справят и представиха необикновен подход.“

„По казуса на Identrics работиха два отбора - единият онлайн, а другият на локално ниво. И двата екипа успяха да достигнат до нестандартни решения. Онлайн отборът създаде работещ код, който в момента анализираме по какъв начин да адаптираме в работния процес. Локалният отбор, от своя страна, предостави интересно решение за графична визуализация на лингвистичната структура на текста. Впечатлен съм от съвестната и сплотена работа на двата отбора, което бе възможно благодарение на синергичното съчетание на интелекти“, каза Деян Пейчев, ментор на двата отбора и технически директор на Identrics.

Критериите за наградата на публиката се сформират от гласуване в специално създадена от организаторите платформа, която позволява на всички регистрирани потребители да разгледат решенията на отборите и да дадат своя вот. Специално изградени фукнционалности на платформата дават възможност на участниците да опишат работата си и използваните подходи, които са достъпни и за публиката.

В състезанието се включиха над 140 специалисти от 24 държави на четири континента - Европа, Азия, Северна и Южна Америка, които в рамките на 3 дни, работиха денонощно по заданията на водещи компании в сфери като технологии, бизнес администрация, търговия на дребно, маркетингови проучвания, потребителско финансиране.

Журито на състезанието бе съставено от 30 български и световни лидери в своята област, сред които Преслав Наков и Нишант Чандра.

За Identrics:

Identrics предлага иновативни и персонализирани решения в областта на изкуствения интелект, с цел да освободи клиентите си от еднообразни, но времеемки задачи, свързани с обработката на данни. Сред услугите на компанията са автоматичното извличане и класифициране на обекти, анализ на тоналност, и автоматичното генериране на съдържание и препоръки.

Identrics е иновационното звено на групата компании за обработка и анализ на данни A Data Pro. Групата също включва регионалния доставчик на бизнес новини и пазарни проучвания SeeNews, агенциите за медийна оценка и анализ Media Monitor и Perceptica, и глобалната новинарска платформа за възобновяеми енергийни източници Renewables Now.


За Data Science Society:

Data Science Society е българска доброволческа общност от експерти в обработкатa, моделирането и анализа на данни. Нейната основна цел е да популяризира и насърчава сътрудничество, споделяне на знания, иновации и предприемачество във всички области на работата с данни. Членовете на Data Science Society организират тематични срещи и разговори, партнират си с образователни институции и свързват експерти и ентусиасти, които искат да се развиват в областта.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !