Нов ховърборд се издига до 3 метра над водата (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 12 април 2016 в 10:40 14334 0

Кредит Zapata Racing

Френската компания "Zapata Racing", собственост на изобретателя Франки Запата (Franky Zapata), е успяла да създаде ховърборд, способен да се издигне до около 3 метра над водна повърхност, съобщава онлайн-изданието The Verge.

Ховърбордите са всъщност летящи скейтбордове, които успяват да летят с помощта на двигател и система за запазване на равновесието. Още във филма "Завръщане в бъдещето" от 1989 г. се прогнозира, че в бъдеще всеки ще се вози с такова устройство.

"Flyboard", както е името на разработката на "Zapata Racing", обаче повече прилича на ховърборда, който използва Грийн Гоблин от филма "Спайдърмен".

Всъщност "Flyboard" е обновена версия на по-ранно устройство със същото име, което се издигаше с помощта на силна, насочена водна струя.

От компанията казват, че новият ховърборд с едно пълно зареждане може да лети 10 минути и да се издигне до 3.48 метра височина дори и над водна повърхност. Най-високата скорост, която развива, е 150 км/ч.

Не се разкрива обаче информация по какъв начин се управлява машината, както и какво точно я захранва. Не е ясно и какво ще стане, ако двигателят откаже.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !