Новият смартфон Pixel на Google конкурира успешно Apple (видео)

Google представи куп нови устройства, изкуственият интелект играе ключова роля във всеки от тях

Наука ОFFNews Последна промяна на 05 октомври 2016 в 11:00 10630 0

Кредит Google

На специално събитие в Сан Франциско компанията Google представи пакет от нови продукти - въпреки че информация за повечето от тях вече изтече в мрежата.

Google разкри нова гама телефони и неговия дългоочакван говорещ асистент с вграден интелект, конкуриращ Apple и Amazon.

Търсачката гигант показа множество продукти от телефони до телевизионни донгъли и дори нов домашен рутер, а изкуственият интелект играе ключова роля във всеки от тях.

А изкуственият интелект ще създаде "персонален Google за всеки потребител".


Google Pixel

Новите телефони на Google не са изненада. Миналата седмица изтече невероятно количество информация за почти всичко за тези устройства.

Google представи два нови телефона - Pixel и 5.5-инчовия Pixel XL

По-ниският клас модел Pixel получи 5-инчов AMOLED-дисплей с резолюция на FullHD, процесор Snapdragon 821 и 4 GB оперативна памет. Pixel XL се различава от обикновената само по екрана. Има диагонал 5,5 инча и поддържа резолюция QuadHD (2560 x 1440 пиксела). За сравнение на дисплея на iPhone 7 Plus  със същия диагонал резолюция 1920 х 1080 пиксела.

Клиентите могат да правят предварителни поръчки от 4 октомври, а ще ги получат от 20 октомври.

Pixel ще бъдат пуснати в три цвята: бяло, черно и синьо.

И двата телефона ще бъдат на предлагани с памет от 32 GB ($ 649 за Pixel, $ 769 за XL) и 128 GB ($ 749 за Pixel, $ 869 за XL).

Телефоните разполагат със сензор за пръстов отпечатък, като и двете версии ще работят със специална версия на Android, в който е включен и обновеният гласов асистент на системата.

Разочароващо е да видим, че Pixel и Pixel XL не са водоустойчиви.

Цените на новия Google смартфон започват от 649 долара. През ноември устройствата ще бъдат на разположение в Канада, Великобритания, Германия, Австралия, и Индия. 

Нов сет за виртуална реалност

Google представи нови и по-леки очила за вирутална реалност - Daydream View. Устройството идва "облечено" в интересен дизайн и дрехи, като пластмасовият външен вид е заменен от цветен плат.

С новите очила ще можете да разглеждате и улиците по света чрез Google Street View. Daydream View ще започне продажба през ноември на цена от 79 долара.

Chromecast Ultra

Популярният плейър на Google, който може да превърне всеки телевизор с HDMI изход в смарт, получи ъпдейт. ChromeCast Ultra може да възпроизвежда 4К видео и има Ethernet порт, интегриран в захранващия адаптер. Новият Chromecast ще струва 69$.

Google Wifi

Новата система на Google ще ви позволи да имате перфектно покритие на интернет в дома си. Google WiFi управлява вашите връзки и оптимизира ползване на рутерите, определяйки това по вашето движение из къщата и към кой рутер сте свързани.

Google Home

Новият домашен асистент на Google е наречен просто Home. С него вие може да разговаряте и да му задавате въпроси какво ще е времето днес и каква е рецептата за палачинките на баба. Google Home може да бъде свързан и с други смарт устройства. Устройството започва продажба следващия месец на цена от 129 долара.

Колонка Google Home управлява всички устройства в "умния" дом.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !