Ново шеметно видео на скоростния тунел на Илън Мъск

Наука ОFFNews Последна промяна на 14 май 2017 в 10:40 7997 0

Американският бизнесмен и изобретател, ръководител на компаниите SpaceX и Tesla Motors, Илън Мъск показа видео на изпитанията на високоскоростен тунел за автомобили под Лос Анджелис.

Мъск публикува видеото на страницата си в Instagram.

Сега се изпитва работеща на електроенергия платформа, с която ще бъде възможно да се преодолее разстоянието от Уестууд до Лос Анджелис само за пет минути. Според изданието The Verge стандартното време да се преодолее този маршрут е от 30 до 45 минути.

Максималната скорост на движение през тунела е 200 км/ ч. Според изданието първият маршрут ще мине от Лос Анджелис до Кълвър Сити, Санта Моника, Калифорния и Шърман Оукс.

"Не е ясно дали Мъск е получил разрешение от градските власти за този тунел", се посочва в материала. Според The ​​Verge, позовавайки се на пресслужбата на управлението на благоустройството в Лос Анджелис, работата на Мъск "изисква задълбочен дебат в градския съвет". 

Илън Мъск започна тестване на пистата за свръхзвуков транспорт през 2016 г. От компанията заявиха, че за проекта са привлечени 100 милиона долара инвестиции.

На 26 април SpaceX публикува в Instagram снимка на първата машина за копаене на тунели на компанията The Boring Company. Бе съобщено, че тя ще бъде използвана за копаене подземни тунели в Лос Анджелис.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !