Ново устройство добавя гласови команди към предметите около нас (видео)

ReSpeaker е контролер с отворен код, който може да се интегрира с всевъзможни устройства и обекти

Александър Александров Последна промяна на 27 август 2016 в 10:00 3201 0

Мечтали ли сте си някога да управлявате предметите около вас с гласа си и просто да им казвате какво да правят, а те да се подчиняват? Може и да не сте допускали, че тази магическа способност скоро ще ви бъде присъща, но тя вече е възможна благодарение на иновативното устройство ReSpeaker.

Компактната джаджа позволява да управляваме всевъзможни устройства и други обекти около нас с прости гласови команди. Тя представлява универсален гласов контролер с отворен код, има модулен дизайн и функционалност за настройване на команди, променяща изцяло начина, по който взаимодействаме със заобикалящия ни свят.

ReSpeaker може да комуникира с нашия смартфон, компютър, разнообразни електроуреди, домашни роботи, входната врата, както и с различни приложения като Dropbox, Evernote, фирмената информационна система или календар.

Чрез „умната“ джаджа можем лесно да проверим разнообразна информация от Wikipedia или други източници, задавайки въпроси и получавайки отговори от симпатичен женски глас. На практика гласовият асистент е способен да провежда цели разговори.

В момента екипът на ReSpeaker набира средства за пускането му в масово производство в сайта за споделено финансиране Kickstarter. До края на кампанията остават 25 дена, а вече са събрани близо 85 000 щ. долара, което е над два пъти повече от целевата сума на кампанията от 40 000 щ. долара.

Повече информация за кампанията има на адрес:
https://www.kickstarter.com/projects/seeed/respeaker-an-open-modular-voice-interface-to-hack

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !