Nvidia недоволни от сравнение на Мъск

Георги Кацаров, Софтуерен университет Последна промяна на 24 април 2019 в 16:47 3777 0

Един от основните акценти в събитието Tesla Autonomy Investor Day бе показването за първи път на най-новия чип на Tesla, който ще захранва напълно самоуправляващите се автомобили, както и системите от които ще бъде част.

Изпълнителният директор на Tesla - Илон Мъск, многократно похвали дизайна на чипа и го сравни с Drive Xavier системата на Nvidia. От Nvidia обаче не останаха особено доволни от това сравнение.

В блог пост, публикуван във вторник, Nvidia нарекоха сравненията на Мъск неточни и дори леко нечестни. По-конкретно от Nvidia визират съпоставката на двойната чип система на Tesla и способността и да изпълнява 144 трилиона операции в секунда (TOPS), която Мъск съпостави с Drive Xavier, който достига едва 30 TOPS.

От Nvidia посочиха, че Drive Xavier е система с един чип, която е предназначена да захранва системи тип „асистент“, а не напълно автономни коли. Те също така допълниха, че много по-честна съпоставка би било да се сравни със системата Drive AGX Pegasus, която оперира с 320 TOPS. Очевидно е, че възможността да изпълняват стотици трилиони операции за секунда е само едно парченце от пъзела, но по отношение на неговата важност и Tesla, и Nvidia са единодушни. Голямата разлика между двамата играчи обаче е в това, че докато Tesla вече инсталират своят хардуер за автономно управление на своите серийни автомобили, то за Nvidia Pegasus все още не е ясно докога ще се използва само в тестови превозни средства.

Автор: Георги Кацаров, Софтуерен университет

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !