Полицията в Холандия ще лови дронове със специално обучени орли [Tech OFFNews ep. 2.5]

Tech OFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 17:41 6886 0

Истински екшън с летящи дронове и орли ще се разрази в небесата над Холандия, след като местната полиция реши да използва грабливите птици за да се справя с роботизираните летателни апарати.

По всичко личи, че от обикновено забавление дроновете се превръщат в заплаха за органите на реда в много държави. Те могат да застрашат въздушния трафик, да се използват за терористични атаки, а и падане на едно такова устройство от голяма височина може да доведе до фатални последици, ако падне върху човек.

За сега орлите имат известен успех в улавянето на по-малки модели дронове. Целта е птиците да бъдат използвани, когато другите методи за прихващане на летящите машини могат да се окажат опасни за околните хора. Проблемът обаче е, че самите орли не са застраховани от наранявания, ако се докоснат до перките на автономните апарати. За това те трябва да бъдат научени как точно да подхождат към дроновете.

Самата идея величествените птици да преминат на щат в полицията, подобно на полицейски кучета звучи странно за мнозина. Това обаче може да се окаже неочаквано добър начин за контрол на небето над градовете, в което се очаква през следващите години да става все по-пренаселено с всевъзможни пилотирани и безпилотни апарати.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !