Предимствата на мобилността на предприятията в ерата на 5G

Яна Пеловска Последна промяна на 30 юли 2021 в 15:21 8122 0

С увеличаването на броя на устройствата, използвани за бизнес цели, функции като Модул за управление на устройства (Mobile Device Management) стават все по-важни. MDM решенията предлагат сигурност за всяко устройство в корпоративната мрежа и помагат да се гарантира прилагането на правилните протоколи, ако бъдат идентифицирани потенциални заплахи. Освен това MDM решенията гарантират, че когато потребителят напусне устройството, то ще бъде „почистено“, за да защити бизнес данните, оставяйки същевременно личните данни непокътнати.

Предимствата на 5G

5G ще подобри драстично производителността за всички потребители, които търсят повишена честотна лента и сигурност. Скоростта на 5G също ще допринесе за процесът на трансформация в посока дистанционна работа като цяло. С 5G служителите могат да трансферират по-бързо и по-лесно големи количества данни, като по този начин процеси, които преди можеха да се изпълняват само на място, вече ще могат да се извършват отвсякъде също толкова бързо. Това подобрява работата от разстояние, както и производителността и ефективността.

5G също означава повишена производителност на AI и IoT устройства поради по-бързата обработка на данните и увеличената наличност на честотната лента, която позволява свързване със значителен брой устройства. Разбира се, способността на IoT устройствата да предават чувствителна информация представлява и по-голям риск за външна атака. Увеличената честотна лента вероятно ще доведе до DDoS атаки, поради което се изисква подходяща инфраструктура за сигурност на IoT.

Бъдещето на мобилността на предприятията (Enterprise Mobility)

Еnterprise Мobility (EM) се е увеличила значително през изминалата година и тази тенденция не показва признаци на регресия. Предприятията ще продължат да инвестират в този тип решения, тъй като продължават да зависят от мобилността, за да останат ефективни и продуктивни. За оптимални резултати бизнесът трябва да се съсредоточи върху управлението на устройствата, налагайки строги мерки за сигурност и информираност на своите служители, така че те да възприемат най-добрите практики и решения. Eдин от най-добрите примери на българския пазар за бизнес мобилни решения са Soft1 SFA и Soft1 360.

Служителите, които работят дистанционно, трябва да осигурят добра свързаност и бърз достъп до жизненоважни бизнес приложения, като в същото време работодателите трябва да поддържат контрол и прозрачност. Бизнесът трябва да преоцени своите решения за мобилност на предприятието, за да види дали има налице някакви уязвими точки в сигурността и съответно да предложи правилните решения. Те трябва да обмислят как мобилността ще повлияе на бъдещите им бизнес планове и ще им помогне да постигнат желаните резултати, предлагайки гъвкавост и мащабируемост за настоящите и бъдещите си перспективи.

За SoftOne Bulgaria: SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех – клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/

За Olympia Group: Olympia Group, основана от Панос Германос, представлява международна инвестиционна група със силно присъствие в 11 държави. Осемте компании в групата са лидери в различни бизнес направления, сред които са търговия на дребно, производство, телекомуникации, предоставяне на технологични продукти, бизнес и товарен софтуер www.groupolympia.com

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !