Приложение предсказва как ще изглеждате след 20 години

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 януари 2019 в 12:21 17970 1

С напредването на възрастта кожата развива старчески петна и бръчки, устните ни стават по-тънки, а лицето ни става по-закръглено. Кредит: Skin Advisor by Olay

На изложението за потребителска електроника CES 2019 е изложен продукт, който ще ни позволи да надникнем в бъдещето - ще изглеждаме след 20 години.

Новото приложение на козметичната компания Olay използва изкуствен интелект, което анализира състоянието на кожата ви, за да предскаже как ще се промени лицето ви през следващите десетилетия. То работи като открива области на обезцветяване или увреждане на кожата и сравнява с база данни с повече от 1000 изображения, за да определи как се очаква човек на вашата възраст и етническа принадлежност да остарее през следващите 20 години.

Приложението “Future You Simulation” (Симулация на бъдещето ви) вече работи в Китай, но се очаква да стартира в САЩ по-късно тази година.

За да разберете как ще изглеждате през 2039 - при условие, разбира се, че не сме унищожени планетата - можете просто да качите автопортрет и въведете вашата възраст и етническа принадлежност. И готово.

Приложението показва това, което се нарича "възраст на кожата" - може да опитате тук. Това означава, че ако възрастта ви на кожата е 28, еластичността и тонуса на лицето ви отговарят на кожата на хората на средна възраст 28 години - без значение дали наистина сте 35 или 21 години.

След това имате възможност да разберете как сте изглеждали преди 20 години и как ще изглеждате след 20 години, като плъзнете бутона в долната част на екрана. Но може да се изненадате неприятно.

Има дори функция, която ви позволява да видите как ще изглеждате след 20 години с и без редовна употреба на слънцезащитни продукти.

Целта на това приложение е да ви даде някои полезни съвети за това как да забавите стареенето и да поддържате кожата си по-сияйна и здрава колкото се може по-дълго.

Но скептиците може да си помислят, че това е уловка да ви накарат да купувате в продуктите за красота на Olay - и до известна степен може да сте прави. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4016

1

nikgenik

25.01 2019 в 10:26

Чудесен сайт! Всичко което ме интересува: НАМИРАМ!