Проучване сред 6000+ фирми в България и региона за предимствата на облака

SoftOne представя ключови изводи за реалните бизнес предимствата на облачните решения 2021

Яна Пеловска Последна промяна на 03 декември 2021 в 10:24 8785 0

Проучване, проведено от SoftOne (част от Olympia Group), сред над 6 000 клиенти на облачни/SaaS решения в България, Румъния, Гърция и Кипър, показва, че за 9 от 10 предприятия възможността за дистанционен достъп до корпоративни приложения и данни е основното предимство на облачните изчисления (cloud computing). 77% от респондентите в проучването посочват, че именно Soft1 Cloud ERP е улеснила безпроблемните им бизнес операции в периода на локдаун, наложен от пандемията Covid-19.

Пандемията несъмнено ускорява процеса на цифровизация на бизнеса в Югоизточна Европа. Проучването показва абсолютно единодушие от страна на висшите ръководители на компаниите какви са били основните им причини за внедряването на облачните услуги на SoftOne и какви са действителните ползи за предприятията, които ги използват.

Други ключови изводи, направени в резултат на проучването, са:

  • 70% от анкетираните предприятия са напълно удовлетворени от мигрирането в облака (в сравнение с локалните решения, използвани преди това).
  • всеки две от три от анкетираните компании са готови да направят допълнителни инвестиции в облачни услуги и по-конкретно в решения за електронно фактуриране и приложения за мобилност на предприятието.

„Облакът е в основата на бизнес трансформацията, променяйки фундаментално начина на работа на компаниите и предоставянето на стойност на клиентите“, заяви Янис Салихос, главен технически директор на SOFTONE Group. „Резултатите от проучването ясно показват, че предприятията намират облака за най-критичния фактор в своята стратегия за цифрова трансформация, поради което планират да инвестират допълнително в него, за да оптимизират своите бизнес процеси. Винаги гледайки напред, SoftOne се фокусира върху разработването на иновативни облачни услуги и решения, които повишават бизнес потенциала на цифровите технологии в цялата дейност на нашите клиенти.“, добавя той.

Проучването, проведено от SoftOne (водещ доставчик на облачни ERP решения в Гърция), изследва над 6 000 предприятия в България, Румъния, Гърция и Кипър, за да се измери удовлетвореността на клиентите от облака и да разкрие какви са ключовите тенденции в сферата на цифровата трансформация. За повече информация, моля, посетете този линк.

За SoftOne Bulgaria: SoftOne Bulgaria е местният офис на SoftOne Technologies S.A., член на Olympia Group, лидер в разработването и предлагането на софтуерни продукти и услуги за бизнеса. Компанията оперира в Гърция, Кипър, България и Румъния и се радва на голям успех – клиентска база от над 40 000 компании, както и мрежа от над 500 специализирани партньори. Използвайки дългогодишния си опит, съвременни технологии и цялостно разбиране за пазара, SoftOne България разработва модерни продукти, облачни услуги и Enterprise Mobility решения и така помага на клиентите си да променят начина си на работа. За повече информация посетете https://www.softone.bg/

За Olympia Group: Olympia Group, основана от Панос Германос, представлява международна инвестиционна група със силно присъствие в 11 държави. Осемте компании в групата са лидери в различни бизнес направления, сред които са търговия на дребно, производство, телекомуникации, предоставяне на технологични продукти, бизнес и товарен софтуер www.groupolympia.com

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !