Птеродактил с дистанционно управление (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 07 април 2015 в 12:02 4357 0

Инженерите от компанията PaulG Toys са решили да предложат на любителите на хвърчилата и дроновете своя летящ праисторически гущер, наречен естествено "Птеродактил". Всеки може да направи предварителна заявка на устройството чрез сайта Kickstarter.

Корпусът на летящия птеродактил е направен предимно от олекотена пяна. Размерът на конструкцията е 0.9 метра на дължина и ширина на крилете 1,5 метра. За да изберете посоката, в която искате да насочите устройството, се повдига едното или другото ципесто крило. Ако се повдигнат и двете, то се издига нагоре и обратното - за да приближи земята е необходимо крилете да се смъкнат надолу. Птеродактилът е оборудван със защита срещу внезапен порив на вятъра и има монтиран фотоапарат със сменяема батерия. Орнитоптерът ще може да остане във въздуха в продължение на 20 минути. Птеродактилът може да се отдели от собственика си на разстояние от 500 метра. По време на полет летящият гущер маха с "крила" и дори издава страшни писъци.

За същаление, това забавно устройство е много скъпо. За спонсорите на Kickstarter ще струва $ 250. Цената  на дребно на е 400 долара.

Източник: gizmag.com

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !