Путин и Тръмп си мерят койните

НаукаOFFNews Последна промяна на 07 септември 2017 в 13:45 3980 0

Макар че лидерите на Русия и САЩ - Путин и Тръмп - слабо са запознати какво е това биткойни, се появиха виртуални пари, които носят техните имена, чиито създатели вероятно се надяват да припечелят от симпатиите към двамата президенти.

Криптовалутите, въпреки виртуалната си същност, притежават всички свойства на обикновените пари и изненадват с постоянния си растеж на борсовите котировки.

Само за 8 години от съществуването си екосистемата на цифровите койни се превърна в напълно структурирано явление, където пионерът на всички алтернативни койни Биткойн заема водеща позиция.

Тази година стойността му в долари започна бързо да нараства, прекосявайки границата от $ 4800. Цената му от 2016 г. се е увеличила с огромните 700%, но това не е пределът.

Цифровите валути зависят от технологията на разпространението на данни и не се контролират от нито една централизирана структура. И не е чудно, че започнаха да се появяват и други виртуални, алтернативни койни или "алткойни"

Според Coinmarketcap.com броят на алткойните в момента надвишава 1000, а общият им пазарен капитал се оценява на над 170 милиарда долара. 

Някои от тях са доста необикновени, но реално съществуват на световния пазар. Ще ви представим две от най-невероятните криптовалути, създадени на вълната от популярност (на одобрение или неодобрение) на президента на Русия Путин и на САЩ Доналд Тръмп, от чийто избор далеч не всички американци са доволни. 

Представяме ви Путинкойн

Въпреки че Владимир Путин почти не знае какво е криптовалута, името му вече е в заглавието на такава: PutinCoin [PUTIN]. Не е тайна, че Путин е един вид бранд и затова появата на алткойн с това име не може да не привлече вниманието. 

Тази валута е създадена наскоро - в началото на миналото лято. Първото изречение, публикувано на страницата за валутата, съобщава, че Путинкойн се е появил като почит на най-известния човек на планетата Земя. И кой може да бъде по-известен днес от Путин? Създателите на криптовалутата напомнят, че единствената цел на пускането на Путинкойните е забавление, а не получаването на финансова печалба. Въпреки това размерът на пазарната капитализация достигна два и половина милиона щатски долара.

И неочаквано тези виртуални пари здраво се закрепиха сред първите сто популярни алкоини.

Има още една криптовалута, наречена на Владимир Путин - Путин Класик (PutinClassic или PUTIC). Според уебсайта й това е "първият сувенир в криптовалутата". "Създадохме красива монета, която е приятно да съхранявате в портфейла си или да търгувате на борсата", се казва описанието на сайта Bitcointalk.org.

Тръмпкойн ще направи Америка отново велика

Щом като има Путинкойн, съвсем логично е да има и Тръмпкойн (Trumpcoin). Пуснати са през ноември 2016 г. Тръмпкойн стана част от триумфалната президентска компания на г-н Тръмп.

Появата на тази виртуална валута, както и навлизането й в списъка на 100-те най-популярни криптовалути, се дължи на хората от екипа на новия американски президент, макар че създателите й твърдят, че нямат нищо общо с екипа му. Койнът е предназначен за "хора, които имат тежест в областта на криптографията, политиката и медиите". Тя трябваше да помогне за събирането на пари за предизборната кампания - като "начин, по който бихте могли да подкрепите кампанията на Тръмп без да давате всичките си пари".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !