Румънска космическа компания предлага свой летящ скейт (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 26 декември 2015 в 11:30 7562 3

Кредит ArcaBoard

Частната румънска космическа компания ARCA Space Corporation, представи неочакван страничен проект - ховърборда ArcaBoard. Правоъгълната дъска е с мощност от 272 конски сили и е способна да държи човек във въздуха в продължение на шест минути.

За разлика от другите летящи дъски, представени тази година, ArcaBoard не се нуждае от площадки със специално покритие. 

В популярната трилогия "Завръщане в бъдещето" се показва, че през 2015 година всеки ще се движи с летяща кола или скейт. 

Компанията ArcaSpace вече предлага всички заинтересовани да си купят ховърборд. Не е евтин наистина - струва 20 000 щатски долара, държи човек във въздуха само няколко минути, а се зарежда шест часа. За тези, които искат това да става по-бързо, се предлага специална докинг-станция за $ 4500, с която ще се зарежда само за 35 минути.

Румънските разработчици твърдят. че техният скейт е "малко по-голям" от обикновените, но ако се съди по това, което се вижда на видеото (на официалния сайт няма точни спецификации), трябва да е приблизително 0,8 х 1,5 м

Директорът на компанията Думитру Пропеску (Dumitru Propescu) споделя: "Искахме да създадем комерсиален продукт за масовия пазар" и че ArcaBoard показва, че компанията "не само създава прекрасни технологии, но също така дава форма на бъдещето".

Ако сте видели демонстрацията на устройството на видеото, ховърбодът не е особено практичен. В него има система стабилизация, която да гарантира хоризонталното му положение, но няма как да се управлява или да се придвижва човек с него, тоест не може да се използва по предназначение. И с тази висока цена трудно може да се нарече "масов продукт".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.12 2015 в 22:57

"We wanted the board to have a friendly, familiar shape" и затва избраха матрак XD

26.12 2015 в 15:07

Практичност не видях!

26.12 2015 в 14:43

Ако се съди по това, което се вижда на видеото, окомерът ви е изключително дефектен. Няма начин размерите да са 2х1,50 метра.
Първо, очевидно пропорцията е 1:2 (два квадрата един до друг), тоест ако е дължината е 2 метра, значи широчината трябва да е 1.
Но ако скейтът е дълъг 2 метра, значи хората във видеото са високи поне 2,40 м., защото ясно се вижда, че ако човекът (или онази ПР-ка) легнат върху него няма да се съберат по дължина.
Хората най-вероятно са нормално високи към 170-175 см, тоест размерите може да са най-много 80х160 см.