САЩ започна да регистрира всички летящи дронове

Процедурата може да бъде осъществена онлайн и с нея собствениците на апаратите получават сертификат за тях

Александър Александров Последна промяна на 26 декември 2015 в 10:00 2614 0

Кредит Intelligent Energy

Това, от което мнозина в индустрията за летящи дронове се притесняваха, вече е факт – Федералната авиационна администрация на САЩ FAA обяви, че всички собственици на такива машини трябва да се регистрират във ведомството. За неизпълнение на изискването те могат да бъдат глобени с до 250 000 щ. д. и дори да отидат в затвора за до три години.

Регистрацията може да бъде осъществена и на сайта на FAA, където собствениците могат да запишат своите имена, контакти, адрес и други лични данни, срещу което те получават сертификат за регистриране на летателен апарат. Освен това трябва да платят и символична регистрационна такса.

Изискването важи за всички потребителски летящи дронове с определено тегло, като новозакупените устройства трябва да бъдат регистрирани преди първия си полет.

Сред новите правила за регулация на безпилотните машини са също забрана за полети над 400 фута височина, задължение „пилотите“ да имат непрекъснат зрителен контакт с дроновете, както и никога да не летят над големи групи хора, включително на стадиони и други спортни прояви. Летенето в близост от летища също е абсолютно забранено.

Припомняме, че САЩ въведе новата регулация по-рано тази година, в отговор на бързия ръст на пазара на дронове, както и на възникването на редица инциденти с такива устройства. Опасността от използването на безпилотните апарати за терористични цели също беше сред мотивите за бързото създаване на регулаторна рамка в сектора.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !