Създадоха първия летящ дрон, управляван с жестове (видео)

PowerEgg е куадрокоптер, наподобяващ формата на яйце и е създаден за ежедневна употреба

Александър Александров Последна промяна на 29 август 2016 в 09:00 3096 0

Летящите дронове може и да печелят все повече почитатели, но все още хората, които могат да управляват добре такива машини са малко. Компанията PowerVision е решила да промени това, създавайки дрон, който се управлява изключително лесно от потребители без опит в областта.

Моделът се нарича PowerEgg и се отличава с това, че е първия летящ дрон, който може пълноценно да се управлява с жестове.

Той е тип куадрокоптер (с четири перки), а една любопитна подробност от дизайна му е, че може да се носи сгънат във форма, наподобяваща яйце. Когато собственикът му го включи пък, от „яйцето“ излизат четири крила с перки и дронът е готов за полет. Революционен дизайн, който прави машината изключително компактна и удобна за носене дори в малка чанта.

С няколко жеста PowerEgg може да прави 360 градусови панорамни снимки, благодарение на вградената си 4K HD камера. Оптичната позиционираща система и контролерът PowerEgg Maestro пък позволяват жестовете на неговия притежател да се превръщат в команди.

Според създателите му, този начин на управление е изключително интуитивен. Всеки, който е опитвал да управлява своя „умен“ телевизор с жестове, обаче ще се съгласи, че това не винаги се случва толкова лесно, колкото гласят рекламите.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !