Сгъваем 24-инчов дисплей се събира в малка чанта (видео)

Роса Виктория Муньос Димитрова Последна промяна на 04 ноември 2016 в 15:27 3528 0

Разработен е нов вид екран – Spontaneous Pop-Up Display (SPUD), който е първият в света голям екран, който може да бъде сгъван и пренасян.

SPUD е 24- инчов екран с висока резолюция, който се събира и отваря като чадър. В събрано състояние екранът има размер на книга, тежи ултра леките 900 грама и може да бъде пренасян навсякъде.

В разгърнато състояние устройството е с размери 61 см диагонал, 53 см широчина, 28 см височина и 26 см дълбочина. Изработено е от гъвкав полимер, което позволява да бъде огъван и мачкан, с възможност при нацапване да бъде почистен.

Екранът е съвместим с всички устройства, посредством HMDI кабел или безжичен адаптер, което му дава възможност да бъде свързан с телефон, таблет или лаптоп без да трябва да се правят допълнителни настройки. Това дава възможност на STUD да бъде използван в ежедневието – като телевизор, по време на почивка в гората, или за работа – при изнасяне на презентации, например.

STUD има отделен екран за проектор, който също може да бъде сгъван и прибиран в чанта, без това да оставя следи по него. За разлика от обикновения проектор STUD няма нужда от затъмнено помещение или голямо разстояние между проектора и екрана, за да се получи добра картина.

Първоначалната цена на устройството се очаква да бъде 499 долара, като в момента тече кампания по набиране на средства за реализирането му на сайта kickstarter.com 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !