06 декември 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Швейцарска софтуерна компания с клон в София организира състезание между тест-инженери и разработчици

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 05 декември 2017 в 13:39 359090
Luxoft

Епичната битка между IT разработчици и QA специалисти ще се състои на 11 декември от 18.30 ч в офиса на Луксофт България. Желаещите да се включат могат да се регистрират на сайта на събитието.

Понякога заедно в процес, а друг път конфликт, вечното противопоставяне между двата профила на специалисти в IT бранша ще бъде илюстрирано чрез забавна игра: екипи, съставени от шестима участника – разработчици или тест-инженери – ще се изправят един срещу друг в предизвикателна надпревара. Тя включва задачи, свързани с кодиране и творческо мислене, решаване на пъзели, логически задачи и други главоблъсканици, които остават в тайна до деня на събитието.
Същността на вечната битка между тях се състои в това, че програмистът трябва да създаде оптималния код, който да работи по възможно най-добрия и най-сигурен начин, с минимално натоварване на хардуера; от своя страна, тест-инженерът непрекъснато търси как този код да бъде „счупен“ – къде е вероятно нещо да не работи, къде може да е пропуснато основно изискване и като цяло, как може да се „събори“ системата.

„Тест-инженерът трябва да има способностите на програмист, но душа на тестер. Най-голямата разлика всъщност е в нагласата на самия човек, а не уменията в софтуерната сфера”, споделя Динко Русев, Мениджър Направление „Автомобилен софтуер” в Луксофт България.

Луксофт (Luxoft) е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в световен мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в сферата на стратегическите консултации, разработването на клиентски софтуер и инженерингови решения за дигитализация. Повече от 13,000 са служителите на компанията във всичките 42 офиса в 21 държави в Северна Америка, Западна и Източна Европа, Азия и Южна Африка. Централата на Луксофт се намира в Цуг, Швейцария като акции на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.