Toyota ще се занимава и с роботика (видео)

Компанията се е насочила към закупуване на фирми, които са лидери в производството на роботи

АВТО OFFNews Последна промяна на 22 юни 2016 в 11:00 5889 0

Кредит www.robotsvoice.com

Toyota търси ново поле на изява. Японците явно са твърдо решени да бъдат един от световните лидери не само в производството на автомобили, но и в роботиката, а двете така или иначе се доближават все повече.

Компанията се е насочила към закупуване на две технологични фирми, които са лидери в производството на роботи в последните години - Boston Dynamics и Shaft.

Едно от най-популярните творения на първата е автономен робот, който може да пази баланс дори тогава, когато му действат различни сили - като ритник, например. Освен това момчетата от Бостън работят в тесни връзки с американската армия за следващото поколение бойни единици.

Shaft е японска компания, която беше погълната от Google преди няколко години, а сега е част от технологичната групировка Alphabet. Азиатските инженери са популярни с това, че информацията за тяхната работа е по-трудно откриваема и от секретни документи на Пентагона, не обичат медийно внимание и най-вече любопитни журналисти.

В една от редките си появи в началото на април тази година Shaft представи последната си разработка - двукрак робот с различни функции.

Към момента няма категорично потвърждение за преговори между Toyota и Alphabet. Японският производител отдавна дава да се разбере, че има интерес към този тип технологии, като наскоро си партнира със създателя на Segway Дийн Кемън в създаването на автономна инвалидна количка.

Преди това пък разработи различни машинки като Winglet и i-Real в помощ на хора с различни увреждания. През 2004 година път компанията излезе със собствен робот, подобен на популярния Asimo на Honda.

Видеото можете да намерите на АВТО OFFNews.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !