„Улица Сезам“ - революция в предучилищното образование (видео)

Нов проект ще предостави още по-добро обучение за най-малките

Катя Димитрова Последна промяна на 29 юни 2016 в 12:00 2401 0

Кредит www.fatherly.com

„Улица Сезам“, стартирало преди близо пет десетилетия с помощта на развиващите се телевизионни технологии, години наред преподава на децата основни знания като познаването на цифри, цвето и букви от азбуката.

Елмо, Бърд, Ърни, нацупеният Оскар, Груовър и техните съседи се превърнаха в любими герои на няколко поколения деца и възрастни, решавайки културните и образователни въпроси с очарователен замах.

Sesame Workshop, организацията с нестопанска цел зад Sesame Street, никога не е спряла да се развива, отбелязва Forbes. Тази седмица компанията обяви сътрудничество с IBM Research, посредством което компютърните технологии и познанията за когнитивната функция ще спомогнат за още по-доброто предварително предучилищно образование.

Изследванията показват, че в значителна степен развитието на мозъка настъпва през първите пет години от живота на детето. Съгласно тригодишния договор, двете организации ще се насочат отново към точно тази група малчугани, за да допълни знанията, получавани от родителите и детската градина.

IBM Watson представлява зората на една изцяло нова ера в компютърната – т. нар. когнитивна ера. За разлика от съществуващите компютри, които трябва да бъдат програмирани, когнитивни системи като тази на Уотсън могат да обучават в по-голям мащаб, чрез взаимодействието между хората и компютрите. Когнитивните системи имат смисъл и дават цел за организирането на глобалния и неопреодолим поток от данни. Съществуващите досега технологии просто не могат да се справят с обема и разнообразието от генериращите се всеки ден данни, така че да предоставят цялостна и систематизирана образователна подготовка.

IBM Research и Sesame Workshop ще предоставят именно такова индивидуално обучение чрез иновативната IBM Watson технология. Проектът съчетава работата на IBM в персонализираното обучение, с дълбоките познания за детския ум на Sesame Workshop.

Персонализирано обучение предлага това, което наричаме "когнитивен учител", осигурявайки адаптивно обучение, която позволява на учениците да взаимодействат с обучителни курсове в личен, интерактивен начин. Програмата и основната технология разбира предпочитания от обучението на всяко дете и отчита колко добре то се справя с материала. Ако то не е овладяло определена част от материала, когнитивният наставник ще го насочи обратно към преглед на проблемната част.

Sesame Workshop и IBM планират да донесат за силата на познанието и когнитивно обучение в ранно детство чрез това сътрудничество, което позволява много по-дълбоко ниво на интерактивност чрез изчисления за трансформиране на учебния опит.

Те ще предоставят и много по-дълбоки интерактивни техники като „gamification“, както и дигитални изживявания, които да показват дълбоката връзка между науката с всичко това, което заобикаля детето.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !