„Умен“ чадър ни казва дали ще вали (видео)

Устройството се свързва със смартфона ни и дори ни предупреждава, ако го забравим

Александър Александров Последна промяна на 23 март 2016 в 08:50 2224 0

Кредит oombrella

Оombrella е прототип на интелигентен чадър, който може да се свързва с нашия смартфон и да му изпраща съобщения, предупреждавайки ни кога ще вали. Моделът е типичен пример за бързо развиващия се сегмент „Интернет на нещата“ (Internet of Things), който включва всевъзможни предмети с добавена „интелигентност“ и връзка с мрежата.

Иновативният чадър представлява истинска преносима метеорологична станция, която събира в реално време данни за температурата, налягането, влажността на въздуха и светлината. След това устройството споделя тези данни с останалите собственици на такива умни чадъри и извежда прогнози за времето в региона.

По този начин то позволява на всеки да се възползва от информацията на база на собственото си местоположение. В добавка oombrella предупреждава своя собственик, когато го забрави. А за да го направят по-привлекателен създателите на чадъра са го приспособили и за селфи стик.

Те вече са стартирали кампания за финансиране производството на умната джаджа в сайта за споделено финансиране Kickstarter. До нейния край остават 28 дни, а екипът вече е успял да привлече 28 330 евро от общо 59 000 евро заявена цел.

Подробности за кампанията има тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !