"Умно цвете" от соларни панели следи слънцето (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 16 февруари 2017 в 15:54 8420 0

Една интригуваща идея - масив от слънчеви панели във формата на цвете, което следи слънцето - е представена от австрийска компания. Тя твърди, че неговото "умно цвете" - SmartFlower" превъзхожда обикновените соларни панели с до 40%, съобщава SolarLove.

Системата "SmartFlower" - "умно цвете" е първата в света интелигентна соларна система, пишат производителите.

SmartFlower има няколко фотоволтаични панелa, които като ветрило се отварят, подобно като венчелистчетата на цветята през деня, за да уловят енергията на слънцето. Тъй като соларните панели са най-ефективни, когато са насочени перпендикулярно на слънчевите лъчи, SmartFlower насочва панелите си от изток на запад, и нагоре и надолу, следейки слънцето достатъчно дълго, за да извлече максимално възможната енергия от наличната слънчева светлина.

SmartFlower има и други предимства - тъй като се монтирано подвижно към земята, ако искате да го преместите, просто отделяте и да го вземате със себе си. Няма нужда да се купува друга соларна система при преместване в нова къща, според Tree Hugger.

Покривните соларни системи създават много главоболия на собствениците им. Например, ако покривът се нуждае от ремонт, трябва първо да се свалят слънчевите панели и след това да се преинсталират, когато свърши ремонта.

Усложнения има и когато собствениците на соларни системи продадат жилището си със соларна система на покрива. 

SmartFlower избягва тези проблеми. И тъй като се монтира на земята, ремонтът или поддръжката могат да се извършват лесно.

SmartFlower е 3.2 киловата. Производителят твърди, че може да произвежда между 3400 и 6200 киловатчаса електроенергия годишно, в зависимост от наличната слънчева светлина. От компанията твърдят, че е еквивалентна на "средната целогодишна консумация на централно европейско домакинство".

През нощта или по време на буря "венчелистчетата" на SmartFlower се сгъват, докато слънцето се върне или отмине бурята.

SmartFlower се предлага в осем цвята, но няма още информация за цената му.

Изглежда малко вероятно SmartFlower да бъде на конкурентна цена, но ако може да се брои за изкуството ... то кой може да определи стойността на изкуството?

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !