Умно устройство ни учи как да караме ски (видео)

Carv се поставя в обувките за ски и проследява всички движения на скиора

Александър Александров Последна промяна на 18 февруари 2016 в 10:15 5677 0

Технологиите за „Интернет на нещата“ (Internet of Things), които през последните години навлизат във все повече сфери на живота, вече си проправиха път и в най-популярния зимен спорт – ските. Carv е името на първото по рода си „интелигентно“ устройство за скиори, което предстои да бъде пуснато на пазара до месеци.

Джаджата, която е позиционирана като първия wearable (носим) продукт за ски, се прикрепя към скиорските обувки, след което благодарение на своите вградени сензори започва да записва разнообразни показатели докато собственикът й кара. Това включва и подробни данни за неговите собствени движения върху снега.

По-любопитното обаче е, че Carv може да се свърже с други мобилни устройства и да предава на скиора информация и съвети на база на данните за движенията му върху бялата писта. Своеобразен автоматизиран ски-учител, който обаче проследява дори най-малките нюанси в движението на ученика.

Carv се предлага с мобилно приложение, което може да предоставя подробна статистика и записи на движенията (в случай, че използващият го е професионален състезател) или дори да игровизира карането, поставяйки различни цели, които собственикът на „умната“ джаджа трябва да постига. В добавка той може да споделя своите постижения както и да ги сравнява с тези на други потребители.

В момента екипът, разработил Carv, е в процес на набиране на средства за производството на устройството в уебсайта за споделено финансиране Kickstarter.com. При първоначално зададена цел то 50 000 щ. д., те вече са събрали над 104 000 щ. д. при това - 42 дни преди края на кампанията.

Повече информация за проекта е достъпна на адрес:
https://www.kickstarter.com/projects/333155164/carv-the-worlds-first-wearable-that-helps-you-ski?ref=category_featured

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !