Виртуалната реалност - кафе на Еверест, обяд в Нова Зеландия (видео)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 11 октомври 2016 в 15:12 3130 0

Виртуалната реалност е бъдещето - това мнение споделят Христо Шомов и Никола Тотухов. Те са двама млади предприемачи, чиято страст отскоро е виртуалната реалност. 

Христо и Никола стоят зад Intoit - българска компания, за която граници няма, защото създава съдържание, а и не само, посветено на виртуалната реалност.

Отскоро на пазара, очилата за VR Intoit на пръв поглед не показват на какво са способни. Те изглеждат семпло - направени са от картон и разполагат с две лещи.

Intoit са създадени по технологията на Google Cardboard, а дизайнът е дело на родни таланти.

Очилата за VR от този тип са лесни и удобни за ползване, като е нужно само да имате смартфон, който да бъде поставен в Intoit.

На цена от около 20 лева с Intoit можете да пробвате хилядите приложения за VR - разходка насред природата, различни игри или да гледате музикални клипове от ново поколение.

Именно такъв видеоклип са заснели Никола и Христо. Първите български 360-градусов музикален клип е тяхно дело. Заснемането на видеото на Мей и Мирослав Иванов "Пустинна земя" е било изключително предизвикателство за Никола И Христо, разказаха ни те.

"Виртуалната реалност ни пренася на места, на които не сме си и представяли, че можем да бъдем. VR дори може да се нарече една бета версия на телепорта", каза Христо, прогнозирайки, че именно телепортиацията е следващото голямо нещо.

Христо се занимава с видео от около около 12 години, продуцирал е кулинарни предавания, а освен с VR, сега се занимава и с продукция на реклами.

Неговият колега Никола Тотухов е в панорамната фотография от 8 години. С VR се занимава от 2 години, а страстта му е в пейзажната фотография. Преди 2 години той и Христо са били избрани от шведския гигант Volvo за заснемане на тяхна реклама в Азия.

Христо и Никола споделят мнението, че виртуалната реалност може да бъде много повече от забавление.

VR може да открие приложение в бизнеса и науката. Бъдещите лекари ще могат да се упражняват във виртуалната реалност, а например хотели ще могат да заснемат стаите си в 360-градусова панорама, за да изберем правилното място за вашата почивка или бизнес пътуване.

Христо и Никола застанаха пред камерата на OFFNews, за да разкажат повече за своя продукт и за това какво е бъдещето на виртуалната реалност. Кое изостава повече - хардуерът или софтуерът. Отговорите на тези и други въпроси за VR може да откриете в двете части на интервюто.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !