16 август 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Вижте бъдещето на соларните панели от Tesla (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 октомври 2016 в 17:25 208580

Илон Мъск, изпълнителен директор и основател на компанията Tesla, май не се шегуваше, когато преди време обяви, че новите соларни покриви ще изглеждат по-добре от обикновен покрив. Соларните панели за покрив наистина изглеждат страхотно!

Соларните покриви на Tesla ще бъдат в четири различни стила наречени “Textured Glass Tile,” “Slate Glass Tile,” “Tuscan Glass Tile“ и “Smooth Glass Tile.” Всеки един от тях придава различен естетичен вид, но се доближава до този на обикновените покриви. Всеки от тях е прозрачен за слънчева светлина, но изглежда непрозрачен гледан под ъгъл, съобщават от ТechСrunch.

В момента соларните панели имат 2% загуби на ефективността спрямо традиционните соларни панели, но компанията работи с 3M, за да подобри покритието и да повиши ефективността.

Разбира се има значение и цената. „Един соларен покрив на Tesla ще струва по-малко от обиквновен соларен покрив и цената на тока от мрежата“, казва Мъск. В момента от Tesla отказват да посочат конкретна цена, тъй като тя ще зависи от редица фактори, включително спецификите за монтаж на конкретния дом.

Стандартните покриви обикновено нямат възвръщаемост, след като веднъж бъдат сложени, но от Tesla искат да предоставят продукт, който ще даде възможност новият тип покриви да генерират енергия, нужна за захранване на цялото домакинство. Енергията ще бъде съхранявана в новите Powerwall 2.0 батерии и ще дава възможност на собствениците на имота да съхраняват енергия в случай на необходимост.

От Tesla планират да започнат поставянето на новите соларни плочи от лятото на следващата година, като отначало ще започнат с един или два от четирите им възможни стила, като постепенно ще разрастват възможностите с течение на времето.
Вижте цялото видео от представянето на Илон Мъск тук:


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.