27 октомври 2021
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Apple патентова iPhone с гъвкав дисплей, който може да се сгъва на две

Частите на смартфона ще се сгъват помежду си чрез панти

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 ноември 2016 в 15:53 76630
Снимка: USPTO

Американската агенция по патенти и търговски марки публикува патент на Apple под No. 9,504,170 за "Гъвкав дисплей за устройства", който описва iPhone със сгъваем дисплей на цял екран, с използване на течен OLED-дисплей, съобщава Appleinsider.

Подобно на сгъваемите мобилни телефони, популяризирани от Motorola през 90-те, предложената конструкция на Apple също се сгъва на две, когато не се използва, за по-лесно съхранение.

Корпусът на смартфона ще бъде произведен от сплав от никел и титан, която е известна със своята уникална гъвкавост и ефект на памет на формата. Като алтернативни материали за корпуса могат да се използват и различни гъвкави полимери.

Патентът описва няколко примера, в които устройството се разделя на горна и долна части, всяка от които ще съдържа отделни компоненти. Частите на смартфона ще се закрепват помежду си със шарнирни механизми, които позволяват на сегментите на устройството да се движат един спрямо друг.

Освен това компанията обмисля възможността iPhone да не се сгъват навътре, а навън.

В документа се описва и детайл на конструкция с два шарнира, стъклен капак и разглеждане под ъгъл, както и различни алтернативни варианти.

Имайки предвид, развитието на дизайна на iPhone през последните почти десет години, малко е вероятно Apple да ще пусне сгъваем модел смартфон в скоро време. Но технологията, описана в този патент един ден може да си проправи път в други продуктови линии като MacBook или IPAD.

В по-краткосрочен план се носи слух, че Apple ще пусне един модел iPhone с гъвкав OLED дисплей през 2017 г., но се очаква да остане верен на монолитната конструкция на линията.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Телефони
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.