Dras Phone - смартфон с размер на запалка

Наука OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2016 в 15:16 24776 0

Технологичната организация R&D CORE, специализирала в търсенето, разработката и комерсиализирането на иновативни технологии, представи концепцията си за сгъваем смартфон. В сгънато състояние той лесно може да бъде помислен за голяма, ексцентрична запалка.

"Повечето от днешните твърди преносими устройства с дисплей имат капацитивна тъчскрийн функционалност. Потребителите са започнали да очакват тази технология във всички "умни" устройства и таблети, но изпитват много неудовлетвореност, включително счупване, неправилна употреба и невъзможност за работа, когато носят "изолиращи" материали, като ръкавици", пишат от компанията.

Именно затова Dras Phone според производителя ще преодолее ограниченията на капацитивните тъч екрани и ще донесе революция в следващото поколение преносими устройства и носима електроника.

Сензорът, който ще разпознава силата на натиск на пръста, ще е разположен зад огъваемия дисплей и така няма да пречи на правилното изобразяване на цветовете и формите по него.

Чрез новия дисплей и концепцията за Dras Phone R&D CORE демонстрира какви ще бъдат "умните" устройства от следващото поколение - те ще могат да променят формата си, размера и гъвкавостта, без да правят компромис с работата на сензора за допир.

Устройството също така няма да се влияе от влажността и околната температура.


Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !