21 май 2019
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Говорят медиците
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Facebook ще трие ваши снимки, ако не изтеглите приложението Moments

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 юни 2016 в 08:35115030

За да убеди хората да изтеглят приложението за смартфони Moments, Facebook заплашва да изтрие хиляди снимки на потребителите си, съобщи The Verge.

Facebook продължава да раздели приложението си на части. Първо от него се отдели Messenger, която се характеризира с натрапчивост, уязвимост и с апетит "изяжда" батерията, а сега - Moments. Ако сте конфигурирали за синхронизирани снимки с облака във Facebook, то след датата 7 юли, 2016 социалната мрежа ще изтрие тези снимки. За да не стане това, трябва да изтеглите новото заявление. (Това се отнася сано за автоматично синхронизираните снимки, а не за снимките, коитоса качени лично от потребителя).

От 2012 г., основното приложение на Facebook дава възможност да качите автоматично снимки от собствената камера на телефона в частен албум на Facebook. Там те се съхраняват, но също така и по-лесно се споделят по-късно с приятели във Facebook.

Някои хора имат хиляди снимки, съхранени в този облачен албум, наречен Synced (Синхронизирани), а те дори не знаят за тях. TechCrunch съобщава, че социалната мрежа разпраща имейли на потребителите, предупреждавайки ги за изтриването:

Да се изтрият снимките, когато Facebook със сигурност има ресурси за съхранението им, е меко казано, не най-добрата политика. Това е очевидно агресивен натиск да накараш хората да изтеглят Moments, които Facebook изглежда се надяват да бъде следващото им голямо приложение.

В началото на 2016 г., някои потребители на смартфони с Android откриват, че премахването на Facebook приложенията може да се увеличи срока на работа с едно зареждане с 20%. Компанията е наясно с проблема, след като вицепрезидентът на продуктите Крис Кокс през 2015 г. принуди служителите си да изхвърлят айфоните си и да използват Android, докото не разберат какъв е проблемът, съобщи Wired.

Компанията пусна през 2011 година приложението Messenger за мобилни устройства. В някои страни то се конкурира с обикновените месенджъри, тъй като позволяват да се общува без регистрация на социалната мрежа, използвайки името и телефонния си номер. Потребителите можеха да пишат съобщения в основното Facebook приложение, но през април компанията обяви за деактивирането на тази функция. Така тя принуди потребителите да изтеглят Facebook Messenger и предизвика много негативни отзиви. Но приложението надмина с малко дори YouTube в класацията на най-популярни приложения за смартфони.


Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Телефони
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.