Католическо мобилно приложение дава опрощение на греховете (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 25 ноември 2016 в 10:00 9251 2

Ново приложение ще даде възможност на католиците да изповядат греховете си, с помощта на своите смартфони, разказва DailyMail

Католическото приложение, разработено от Musemantik, стартира в Шотландия с цел да се увеличи ефективността на обслужването и броя на изповедите.

Изповедта се дава непосредствено в приложението.

Услугата се нарича "Sindr" по аналогия на приложението за запознанства Tinder и има интерактивни карти, които да покажат на потребителите, къде се намира най-близката им църква и как най-бързо да стигнат до нея.

Разработчиците твърдят, че това ще помогне по-младите католици - особено във възрастовата група 18-55 - да бъдат по-ангажирани в епархиите, тъй като те най-често използват смартфони и таблети, както и спестява разходите за печат. 

Д-р Мачей Зуравски (Maciej Zurawski), основател на Musemantik, обяснява: "Сайтовете губят популярност. Това, което е необходимо, за да се ангажира мобилното поколение е приложение, което е умно и персонално, един компаньон, спътник, приятел, който поема инициативата да ви вдъхнови - това е визията зад католическото приложение".

Приложението ще стартира в началото на 2017 г.

"Sindr" ще изпраща и седмични вдъхновяващи слова като това: "Само когато се срещнем живия Бог в Христос знаем какво е живота".


Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

25.11 2016 в 15:26

Залага дедо ви поп кило банани че това приложение ще еволюира до средство за запознанства.

Ама иначе няма лошо - католическата църква в последните 1-2 века доста добре се ориентира в новостите.