Компактна ВЕЦ за зареждане на мобилни устройства (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 29 март 2015 в 09:00 13237 0

Има много устройства, които могат, докато сте сред природата, да съживят изтощен смартфон или таблет. Някои работят на слънчеви батерии, други се нуждаят от вятър. Създателите на Blue Freedom са изработили пък компактна водноелектрическа централа, която се побира лесно в раница. За да работи устройството трябва само да има наблизо поточе или река.

"Най-малката електроцентрала в света" е оборудвана с генератор на 5 W и вградена батерия с капацитет от 5000 мАч. Устройството може лесно да се справи с няколко телефони или таблети за зареждане: има 2 USB порта (1 A и 2 A, съответно). Принципът на действие на изобретението е достатъчно прост. Турбината с лопатките се пуска в течаща вода, а "централата", която се свързва с мобилните устройства, остава на брега. Според разработчиците на Blue Freedom може да зареди своята собствена батерия за 3-4 часа, при скорост на течението на водата от 1.2 м / сек. В този случай, зареждането на Apple iPhone 6 ще отнеме само 1-2 часа.

Температурният диапазон, при който устройството работи нормално, е достатъчно широк - от 5 до 40 градуса по Целзий. Диаметър на Blue Freedom е 20 сантиметра, височина 5,5 cm, тегло 400 грама.

Създателите на Blue Freedom са започнали кампания за набиране на средства за масово производство в Kickstarter.

Цената на устройството при предварителна заявка е 219$.

Източник: gizmag.com

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !