Представиха първия 3D принтер, работещ със смартфон (видео)

Той се нарича OLO и вече е набрал впечатляващите 1 милион и половина долара в сайта Kickstarter

Александър Александров Последна промяна на 31 март 2016 в 12:00 5746 0

Първия 3D принтер, който работи директно със смартфон или таблет, вече набира средства в уебсайта за споделено финансиране Kickstarter. Целевата сума на кампанията е 80 000 щ. долара, а до момента са набрани впечатляващите 1 517 274 щ. долара.

До нейния край остават 21 дена, което означава, че не е изключено устройството да се нареди сред най-силно финансираните кампании в историята на популярния сайт. Миниатюрният 3D принтер се нарича OLO и струва само 99 щ. долара.

Моделът може лесно да се свързва както с настолни компютри, така и с всевъзможни мобилни устройства и да 3D принтира направо от тях. Освен това той се побира в джоб или малка чанта, което го прави лесен за пренасяне и използване във всякакви условия. Все пак малките размери предлагат и известни ограничения по отношение на предметите, които можем да принтираме с устройството.

Може би най-любопитната функция на OLO обаче е възможността той да използва направо светлината от екрана на смартфона, за да принтира съответните представен на него обект. 3D принтерът работи със смартфони от почти всяка марка и с всякаква големина, включително и най-големите като Galaxy A7 или iPhone 6S+.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !