Samsung представи Galaxy S7 и камера за виртуална реалност

По време на Световния мобилен конгрес в Барселона компанията проведе първата по рода си пресконференция едновременно в реалното и във виртуалното пространство

Александър Александров Последна промяна на 23 февруари 2016 в 08:33 5124 0

Кредит Александър Александров

На международна пресконференция в Барселона с над 5000 журналисти и партньори от целия свят Samsung представи новия си флагман Galaxy S7, модела с извит екран Galaxy S7 edge, както и камерата за виртуална реалност Gear 360. Събитието в което взе участие и журналист на Offnews.bg, беше в рамките на тазгодишния Световен мобилен конгрес.

Пресконференцията се проведе отчасти във виртуалното пространство, като всички участници получиха възможност да гледат представянето на новите телефони през очила за виртуална реалност Samsung Gear VR.

Новите смартфони Galaxy S7 и Galaxy S7 edge ще бъдат на пазара на 11 март. Те са съответно с 5.1 и 5.5 инчов диагонал на дисплея и разполагат с 4GB оперативна памет и 3000 mAh батерия. Оптимизирани са за видеоигри и ще се предлагат с достъп до новата платформа Game Launcher, която подобрява изживяването по време на игра.

Моделите са напълно водоустойчиви и имат вградена технология за подобряване снимането в затъмнена среда. Междувременно Samsung обяви и разширяване на покритието на своята платежна система Samsung Pay в Австралия, Бразилия, Канада, Китай, Великобритания, Испания и други страни.

Виртуалната реалност (VR) заемаше централно място в тазгодишната пресконференция на Samsung на мобилния конгрес. Освен че част от анонсите бяха осъществени посредством VR очилата на компанията, на сцената излезе и Марк Цукербърг от Facebook, чието дъщерно дружество Oculus е партньор на Samsung в този сегмент. Южнокорейският производител анонсира и 360 – градусова камера за заснемане на съдържание за виртуална реалност – Gear 360, с което компанията планира да затвори цикъла в този сегмент.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !