Таралеж отключва iPhone (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 16 ноември 2016 в 14:48 7127 0

Почти всички производители на мобилни устройства вграждат в своите продукти скенер на отпечатъци на пръсти, като подчертават, че използването му е един от най-сигурните начини да защитите информацията в устройството си. Но не всички потребители бързат да задействат предлаганата функция, някои нямат намерение въобще да я включват, страхувайки се, че техните биометрични параметри ще станат достъпни за специалните служби и престъпниците.

Потребител под псевдоним hedgehog_sashimi в Instagram предлага една хитрина - да се използва за отключване на iPhone отпечатък на лапата на домашнен любимец. В неговия случай е таралеж на име Сашими.

Както се оказа TouchID разпознава не само пръстовите отпечатъци на човека. Разпознавайки в таралежа своя стопанин, iPhone снема блокировката.

Впрочем, следва да се отбележи, че TouchID може да запомня до пет пръстови отпечатъци, предварително внесени в паметта на устройството. Много удобно, ако домашният любимец е останал вкъщи и не пътува със стопанина си по магазините, например. От друга страна, предложеният метод може да се използва за отключване на по-малко мобилни устройств, като например домашния компютър.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !