Музейко предлага "умна ваканция" за децата

Наука ОFFNews Последна промяна на 31 май 2016 в 08:38 5925 0

Детският научен център Музейко е уникално място, където всичко ще може да се пипне, изпробва и да се задават всякакви въпроси, а празникът на децата, 1 юни ще бъде с много наситена програма.  

Специално за ваканцията има три нови образователни програми зa деца между 0 и 12 години през юни, юли и август.

Това лято ще е първото за Музейко, който ще предложи на децата сезонна карта "ЛЯТО В МУЗЕЙКО". На цената само на един бонбон дневно, картата дава достъп до 130 образователни игри, 13 научни изложби, всички отворени ателиета и научни работилници в Музейко, до озеленения му покрив и мини стената за катерене и до зоната за най-малките. Картата ЛЯТО В МУЗЕЙКО важи три календарни месеца след нейното закупуване и се предлага в детския научен център между 15 май и 30 юни.

Преди броени дни в Музейко започнаха и записванията за лятното издание на "УМНА ВАКАНЦИЯ" - програма, която се проведе с голям успех по време на зимната и пролетната ваканции. През юни, юли и август децата и техните родители могат да избират между целодневни занимания на български език, полудневни на английски език и целодневни на двата езика. Заниманията и в трите модула включват приказки, творчески ателиета, научни работилници и игри на открито, посветени на различна тема всеки ден от седмицата: понеделниците - на птиците, вторниците - на дърветата, сряда е денят на скалите и минералите, четвъртък е ден на животните, а петък - на небето. Научният екип на Музейко се е погрижил заниманията да бъдат разнообразни и да не се повтарят през нито един ден през съответния месец! 

През юни Музейко представя "ДНИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ" за деца от 0 до 5 години. В нея Музейко ще организира срещи между родители и с лекари, рехабилитатори, логопеди и други специалисти по рано детско развитие. Заедно с децата пък родителите могат да участват в ателиета за изкуства, музика, развитие на въображението и моториката, подготвени от екипа на Музейко. Първият ДЕН ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ ще е на 3 юни, а всеки вторник и четвъртък след това, до края на юни, програмата на научния център ще предлага дейности за най малките, сутрините от 10.00 до 12.00 часа.

Музейко е не само новата забележителност в София, но и най-големият детски научен център в Източна Европа. На всеки негов етаж посетителите срещат истински учени - Музейковците, с които си говорят за веселата наука, правят забавни научни опити и откриват нови вселени. Освен 130 образователни игри и 13 научни изложби за деца, в Музейко се намира и единственият планетариум в София, който организира научни прожекции с кратки беседи за звездите и космоса в компанията на истински астрономи.

Всички програми в детския научен център Музейко за създадени от неговия образователен екип - педагози, преподаватели и експерти с дългогодишен опит в преподаването и работата с деца.

„Изложбите в Музейко са разработени основно за деца от 1 до 4 клас, а тематичните дни, които организираме за училищни групи следват учебната програма именно в тези класове. Забелязахме обаче, че много от посетителите ни имат интерес към занимания, специално разработени за най-малките. Вслушахме в желанието на родителите и създадохме ДНИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ - програма, която развива потенциала и уменията на децата от 0 до 5 години“, коментира образователният екип на Музейко.

Цените

Сезонна карта "Лято в Музейко"

• Дете (4-18 г.)– 18 лева
• Възрастен – 25 лева

ЛЯТО В МУЗЕЙКО е сезонна карта, която Музейко предлага между 15 май и 30 юни. Картата важи три календарни месеца от деня на нейното закупуване и дава достъп до Музейко в работното време на детския научен център.

С пълните общи условия за картите може да се запознаете тук.

Годишна карта

• Дете (над 4 г.), студент – 70 лева
• Възрастен – 100 лева
• Възрастен и дете – 160 лева
• Тричленно семейство – 220 лева
• Четиричленно семейство
(максимум 2-ма възрастни) – 290 лева
• Петчленно или по-голямо семейство
(максимум 3-ма възрастни; до 7 човека общо) – 350 лева

Освен неограничен достъп за една година,
картата дава право на:
• достъп до специално събитие за приятели
• приоритетно запазване на места за нови изложби,
програми и шоута
• 5 % отстъпка в магазина за подаръци
• 5 % отстъпка от цената на програмите в Зимнa,
Пролетнa и Умна ваканция в Музейко
• 5 % отстъпка от цената за рожден ден
• 5 % отстъпка за Музейко клуб и Muzeiko English Club

Годишната карта дава право на титуляря си на свободен достъп до експозициите на Музейко за период от една година, считано от датата на издаването ѝ.

Годишните карти са персонални (за конкретното лице или за членовете на семейството). Не се допуска промяна на титуляря/ите.

Годишните карти не дават право на безплатен вход при училищни групови посещения, тъй като те включват специално разработена допълнителна програма, съобразена с изучавания от децата учебен материал.

Повече информация за Музейко и летните му програми можете да намерите на официалния му сайт: http://muzeiko.bg/bg

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !