Азгардия, космическият данъчен рай, е на крачка от реалността (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 08 юни 2017 в 07:55 10512 1

Тази идея за "космическа нация", сякаш взета направо от научната фантастика, скоро може да се превърне в реалност, съобщи DailyMail.

Амбициозният план, обявен за първи път миналата година, е на международна група учени, подкрепени от руския милиардер и учен Игор Ашурбейли.

Обитаващата космоса нация, наречена "Азгардия", има намерение да направи първата си стъпка в космоса по-късно тази година с пускането на първия си сателит за данни. Този старт ще постави началото на един екстравагантен опит на екипа да се създаде независима държава извън юридическите и физически граници на нашата планета. 

Спътникът ще тества концепцията за дългосрочно съхранение на данни в орбита около Земята. Той може да проправи пътя за извънпланетарни данни и данъчни убежища, плаващи в пространството.

Наноспътникът ще бъде доставен в Международната космическа станция през септември, според американската Федерална комисия по съобщенията (FCC).

Апаратът е само 10 / 10 / 20 см и тежи около 2,3 кг. Той ще има два детектора за частици, монтирани отвътре и отвън, за да тества технологии, които са от ключово значение за постигането на целите на групата.

"С тези данни ще можем да съставим карта на потока слънчеви частици, както и да определим дозата на радиацията, която получава електрониката вътре", се казва в заявление на групата. 

Организацията "Азгардия" обещава да разкрие повече подробности около старта на сателита на пресконференция в Хонконг на 13 юни.

Екипът, ръководен от д-р Игор Ашурбейли, основател на Международния изследователски център за авиационна промишленост (AIRC) във Виена, разкри плана си за този оригинален проект на пресконференция в Париж през октомври миналата година.

Името "Азгардия" идва от града на скандинавскияте богове Азгард.

Според основателите на проекта, които са експерти от цял ​​свят, това ще бъде "напълно развита и независима нация и бъдещ член на ООН. Екипът на Азгардия има намерение да разработи космически технологии, свободни от ограниченията на държавния контрол.

Идеята принадлежи на председателя на Президиума на неведомствения експертен съвет по проблемите на въздушно-космическата отбрана на Русия, член на Академията за военни науки на Руската федерация, доктор на техническите науки, Игор Ашурбейли. Ученият е конструктор на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф" и С-500 и председател на Международната комисия на ЮНЕСКО за космоса.

Досега почти половин милион души са заявили желанието си да станат виртуални граждани на Азгардия на сайта на организацията

В проекта са ангажирани сериозни хора, а не фантазьори-бизнесмени. Планът да се създаде колония на спътник изглежда сто пъти по-реална, отколкото планът за кацане на милион заселници на Марс. Така че този проект може да привлече повече внимание от амбициозните инициативи на SpaceX.

"Мисля, че заселването в Азгардия е по-малко рискова идея, отколкото полета до Марс", заяви официалният представител на организацията Тимъти Уест (Timothy West). "А и ще бъде по-лесно да се върнете на Земята, ако не ви хареса там", добави той.

Не е известно какви средства ще са необходими за реалното изграждане на орбитална станция. За сравнение, изграждането на МКС струва повече от 100 млрд. долара. Основоположниците на новата нация не разкриват технически подробности за изграждането на космическата станция.

Планира се Азгардия да стане не само дом на много земни жители, но също така ще защитава планетата ни от опасни метеори, космически отпадъци и други заплахи, с помощта на платформата URBOCOP, която също е идея на Игор Ашурбейли. Жителите на Азгардия се надяват да правят пари от добива на полезни изкопаеми от астероиди.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

23.06 2017 в 10:08

:)))))))))))))