HAARP или гъбите са виновни за климатичните катастрофи (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 14 септември 2017 в 00:03 2635 3

Швейцарският климатолог Рето Кнути (Reto Knutti) заяви, че гъбите са виновни за климатичните катастрофи, а не управляващите HAARP, както заяви наскоро известният физик Мичио Каку.

Журналисти от Швейцария помолиха учения да коментира неотдавнашното изненадващо изявление на физика Мичио Каку за катаклизмите в САЩ, съобщава Tribune de Genev.

Преди няколко дни световноизвестният физик д-р Мичио Каку по време на предаване на CBS, посветено на поредицата урагани в САЩ, направи шокиращо изявление: правителството напълно контролира времето!

Така, според д-р Мичио Каку, всички урагани, които удариха САЩ, са генерирани изкуствено с помощта на мрежата от 180 антени в Аляска на HAARP.

Мичио Каку обяснява, че с помощта на самолети се създават изкуствени облаци със специални наночастици, след което се използва сигнал, отразен от йоносферата и насочен към необходимите зони с помощта на 10-мегаватов радиопредавател. Те се нагряват с лазер и създават ураган. "И точно това се случи в Америка", заяви Каку.

На скандалното изявление отговори Рено Кнути, климатолог и професор по физика на климата в Института за атмосферни и климатични науки към ETH Zürich, пред Tribune de Genev.

- Мичио Каку, доколкото ми е известно, е теоретичен физик. А за физиците този свят е като механична играчка, която работи според закони, които хората просто трябва да разберат. Това е фундаменталната разлика с нас, биолозите. А биологията е науката за биосферата, част от която сме ние, хората. Ето защо, разбирането на света трябва да започне с биологията.

- Искате да кажете, че д-р Мичио Каку е некомпетентен?

- Мичио Каку вероятно е отличен специалист в своята област. А неговата област е теоретична физика. Питайте го: защо вали от небето? И г-н Каку ще ви разкаже за облаците. Но защо тогава няма дъжд над пустинята Гоби? Защо няма дъжд над Сахара? Близо до Сахара има и обширно море, и океан, но оттам няма по някаква причина никакви изпарения. А един биолог може да ви обясни: за появата на дъждовете са отговорни спорите на гъбичите, те са иницииращите кондензацията на атмосферната влага точки. Има поне три публикация от този вид и може да се каже, е научно доказан факт. В Сахара няма гъби, така че няма дъжд. А в тропиците има гъби и там постоянно се излива като из ведро. Какво има общо HAARP с това?

- Значи и ураганите в Америка също са направили гъбите?

- Гъбените спори, постоянно висящи във въздуха, не са нищо повече от механизъм за създаване на капки от първичния кондензат. Между другото, наночастиците, за които говори д-р Каку, вероятно работят точно по същия начин.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

14.09 2017 в 12:09

Не че нещо ама ХААРП го затвориха май още миналата година.

А гъбите изглежда някой да си ги е купил от холандски кафе-магазин и да ги е употребил по предназначение.

11866

1

кумчо вълчо

14.09 2017 в 11:48

nauka.offnews, Вие нещо тролите или?