Младежка научна сесия на тема: „Природните науки и технологиите“

Съюз на физиците в България Последна промяна на 16 април 2021 в 15:18 4628 0

Младежката научна сесия за ученици и студенти на тема: „Природните науки и технологиите“ ще се проведе на 5 юни 2021 г. по време на на 49-ата Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: „Физиката в STEM обучението и интегрирането ѝ във висшето образование“ (4 – 6 юни 2021 г., град Видин).

Поради епидемиологичната обстановка Сесията ще се проведе в хибриден вариант, според желанието и възможностите на участниците:

• присъствено – в зала в град Видин при спазване но противоепидимичните мерки;
• в онлайн режим – чрез платформа, информация за която ще бъде изпратена допълнително и ще бъде качена на интернет страницата на конференцията: http://upb.phys.uni-sofia.bg/conference/NK/49NK.html.

Младежката научна сесия, в която участниците могат да представят компютърни презентации, интернет страници, идеи за компютърна анимация, демонстрации, показващи ролята на природните науки за развитието на технологиите, се провежда традиционно със съдействието на фондация „Еврика“.

Одобрени от журито проекти ще бъдат представени във вид на изготвени от участниците видеоклипове в Европейската нощ на учените 2021.

Всички училища, които имат участници с проекти в Младежката научна сесия, ще получат безплатен абонамент за сп. „Светът на физиката“ за 2021 г., а участниците в Младежката научна сесия и техните ръководители – сертификати за участие. Училища, от които има отличени проекти с І, ІІ и ІІІ награда, ще получат плакети, а авторите на отличените проекти с І, ІІ, ІІІ и поощрителни награди – грамоти.

Заявките за участие в Младежката научна сесия се подават чрез попълване на регистрационна форма: https://forms.gle/J58KUXnKXhcAQw9k9.

Краен срок за получаване на заявките – 21.05.2021 г.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !