Пилот на дронове тества "Дрон за бежанци" (видео)

Кристияна Атанасова Последна промяна на 25 август 2016 в 15:12 3582 0

Дронът е летяща камера с човек, който я управлява. Всичко, което мислим за дроновете, всъщност зависи от това, какво иска да направи човекът от другата страна.

На гръцкия остров Лесбос Меди Салехи използва своя дрон, за да спаси навлизащите бежанци.

Салехи идва от Афганистан преди 15 години и част от пътешествието му включва да преплува с малка лодка от Турция до Гърция. Салехи сега живее в Ню Йорк, където преподава в New School и е основоположник на Good Drones - компания, която има намерение да използва дронове, за да може пътешествието на бежанците да завърши добре.

„Дронове за бежанци“ е един от проектите на Good Drones, който цели да използва дронове за спасяването на бежанците.

Как може да помогне един летящ дрон?

В момента Салехи и неговият екип, включително Кристен Керш, тестват дрон като начин, с който да предупреждават корабчетата, пълни с бежанци, за опасности. Остров Лесбос е близо до Турция, но благодарение на членството на Гърция в ЕС, официално е част от Европа. Малкият остров е виждал най-много бежанци, опитващи се да преминат по Средиземно море. Хората, предприели тези пътешествия, ако са късметлии, ще имат спасителни жилетки за всички. Управлявайки дрон, който да ги наблюдава, спасителите могат да оповестяват преминаващите кораби или други плавателни средства, за преобърнати лодки с бежанци.

В продължение на няколко месеца това лято в Лесбос, Салехи тества дрона, за да види какви са възможностите му и планира да го усъвършенства, преди да се върне на острова през пролетта. Мащабът на предизвикателството, съдейки по изхвърлените спасителни жилетки на брега, е огромен.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !