Футурологът Рей Курцвейл взема по 100 хапчета на ден, за да живее над 100 години

Наука ОFFNews Последна промяна на 16 ноември 2015 в 14:37 18570 1

Известният учен, футуролог и технически директор на Google Рей Курцвейл в кратко видео интервю за Business Insider разказва за лекарствата, които взема всеки ден, за да доживее до технологичната сингулярност, която според него ще настъпи през 2045 г.

Технологи́чната сингулярност е хипотетичният момент, в който, според привържениците на тази концепция, техническият прогрес ще стане толкова бърз и сложен, че ще стане недостъпен за разбиране след създаването на изкуствения интелект и самовъзпроизвеждащи се машини, интеграция на човека с компютрите и т.н.

Оказа се, че Рей Курцвейл взима по 100 различни хапчета на ден, основно насочени към премахване на отрицателните последици от застаряването на човешкото тяло. Сега футурулогът е на 67 години и според собствените му прогнози ерата на технологичната сингулярност трябва да настъпи през 2045, въпреки че има и по-оптимистична оценка, която премества тази дата за 2030 година.

Един от препаратите, които приема Курцвейл е метформин, който забавя стареенето и драстично намалява риска от рак. Фосфадилхолинът пък има положително въздействие върху работата на органите и прави кожата по-еластична. Предпочитан антиоксидант за Курцвейл е коензим Q10. Тъй като застаряването намалява количеството на мъжкия полов хормон тестостерон, ученият използва идентичен заместител.

Отдавна е известно, че Курцвейл е ентусиаст на тема удължаване на човешкия живот. Той е на специална диета с 250 различни добавки. Освен това, пие по 10 чаши зелен чай и няколко чаши червено вино на седмица. Подписал е и договор с Alcor Life Extension Foundation, която предлага крионични услуги, според които тялото на учения ще бъде замразено до тогава, докато не настъпи времето на качествен скок в медицината, способен да го съживи.

Курцвейл не е единственият. Миналата година 47-годишният известен инвеститор Питър Тийл (съосновател на PayPal) разказа за намерението си да живее до 120 години. За да направи това, взимал растежния хормон соматотропин, занимава се с джогинг, придържа се към палеодиета и редовно консумира червено вино.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2015 в 23:00

Ти можеш и 120 години да живееш, майна, ама като ти се сторят като 55, язък за барута!