Apple представи нов iPhone, TV и по-голям iPad

Наука OFFNews Последна промяна на 10 септември 2015 в 15:57 5307 0

Apple представи iPhone 6S вчера.

Новият iPhone дебютира в две разновидности - 6S и 6S Plus. Размерите на екраните им са същите както на предното поколение - 4,7 инча за 6S и 5,5 инча за 6S Plus.

A9 процесорът е нов и предлага графика, която е с 90% по-бърза, както и по-бързо изпълнение на останалите задачи със 70%. Камерата вече не е с 8 мегапиксела, както при предходните четири поколения, а е 12-мегапикселова. Включена е технологията "3D Touch", която позволява софтуерът да реагира по-различен начин на пръста ни, в зависимост това колко силно го допираме до екрана. Сензорът за разпознаване на пръстов отпечатък "Touch ID" също е по-бърз.

С излизането на новите модели дебютира и нов цвят за тях - "златно розово".

И iPhone 6S, и 6S Plus ще могат да снимат видео в резолюция .

Apple представи и нов iPad - Pro. Екранът му е 12,9-инчов (32,8 см.). Резолюция му е 2732х2048 пиксела. Към таблета ще се предлага и хардуерна клавиатура (169 долара) и стилус, с който да се изпълняват по-прецизни движение по екрана (99 долара).

Тим Кук и компания представиха още нова ревизия на комплекта за гледане на телевизия през интернет - Apple TV. Той е оборудван с нова операционна система и магазин за приложения. Комплектът включва обновено дистанционно, което е включва зона без бутони - за управление с докосване, както и вграден микрофон. Причината е, че цялата система вече ще може да бъде управлявана гласово с помощта на виртуалния асистент Siri. Той ще може да предлага видео съдържание на потребителя посредством желани актьори или жанрове. Ще има достъп до ресурси, предлагани от различни издатели на съдържание.

Освен това на новия Apple TV ще може и да се играе.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !